FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 augustus 2000

Big Brother voor Big Brothers ?

In Duitsland komt een Big Brother voor dikke mensen op televisie. Tien zwaarlijvigen moeten binnen 105 dagen zoveel mogelijk gewicht verliezen. Degene die in één week het minst afvalt, ligt eruit.

De winnaar krijgt zoveel kilo in goud, als zij of hij aan gewicht verloor. Een team artsen, koks en fitnessadviseurs moet voorkomen dat de afslankers niet te fanatiek worden.

Hmm, dat worden dan breedbeeldcamera's

Gevaarlijk taartgevecht

In Groningen is een 20-jarige vrouw op haar verjaardag met een taart het ziekenhuis in gemept.

Toen de jarige vrouw thuiskwam met een taart, stond de buurvrouw haar op te wachten. De dames hebben het al vaker met elkaar aan de stok gehad. Er ontstond een ruzie, waarbij de buurvrouw met haar eigen verjaardagstaart tegen de grond werd geslagen.

Het slachtoffer raakte gewond aan neus en rechterschouder en moest in het ziekenhuis worden onderzocht. Tegen de buurvrouw is proces verbaal opgemaakt.

Publicatie pedofielen lijdt tot zelfmoorden

De actie van het Britse tabloid News of the World en andere kranten om pedofielen met naam, adres en foto publiekelijk aan de kaak te stellen heeft deze week in het Verenigd Koninkrijk geleid tot twee zelfmoorden en aanvallen op vijf onschuldige gezinnen in Portsmouth.

James White, wiens naam onlangs in een plaatselijke krant werd gepubliceerd in een rijtje van pedofielen en die sindsdien het doelwit was van buurtagressie, heeft zichzelf een paar dagen geleden van het leven beroofd. Zijn advocaat, Milton Firman, heeft dat bevestigd.
Volgens de advocaat was zijn cliënt letterlijk doodsbang, nadat zijn huis in Oldham, in de buurt van Manchester, was bestookt door boze buurtbewoners. Hij zei echter ook dat de politie een dag voor de zelfmoord nieuwe beschuldigingen tegen White had geuit.

De 54-jarige grootvader had tegenover de politie een bekentenis afgelegd over een aantal gevallen van kindermisbruik, daterend uit begin jaren '80, en één geval begin dit jaar. Psychiaters hadden hem gezegd dat hij met succes behandeld zou kunnen worden.
Nadat hij met naam en adres in de krant had gestaan en buurtbewoners hem belaagden, stortte hij in en slikte hij een overdosis harttabletten, aldus Firman. Volgens de raadsman was White bang dat ook News of the World zijn naam zou publiceren. Gisteravond werd een tweede zelfmoord gemeld.

Hoewel het News of the World onlangs stopte met de publicatie van namen en adressen van veronderstelde pedofielen, gaan intussen de aanvallen op in de krant genoemde mannen door. Al zeven avonden op rij komen inmiddels meer dan 300 buurtbewoners in Portsmouth samen bij een huis waar een kindermisbruiker zou wonen. De politie heeft er inmiddels dertien arrestaties verricht, wegens het vernielen van ruiten en het gooien van projectielen naar het huis en de politie.

Russische boef oor aangenaaid

Een Russische crimineel is een aardige oor aangenaaid (of eigenlijk niet) door een plastisch chirurg. De drugsdealer werd in het in de voormalige USSR wat heet onder de voeten en verzocht een plastisch chirurg hem, ter vermomming, twee nieuwe oren aan te meten.

Met de vermomming wilde de crimineel de grens met Slowakijke passeren om daar een nieuw leven te beginnen. Het plan viel echter in duigen toen op het vliegveld van Bratislava de oren van zijn gezicht begonnen te zakken . De chirurg had voor de klus een inferieure lijmsoort gebruikt. Daarna was het voor de argwanende politie een koud kunstje de man in te rekenen.

Reddingshelikopter stort neer

In het noorden van Zweden is vrijdag een reddingshelikopter met drie mensen aan boord neergestort. De helikopter was op weg naar twee bergbeklimmers op de hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise. De politie heeft dat bekendgemaakt. Over het lot van de inzittenden is nog niets bekend.

De helikopter was vlakbij de bergbeklimmers en reddingswerkers die de hen al hadden bereikt toen hij neerstortte. Twee andere helikopters en nog een reddingsteam proberen de plaats van het ongeluk te bereiken. De helikopter stortte neer van een hoogte van 1.800 meter.

Ik zou zeggen stuur er een reddingshelikopter heen...

Olympisch kampioen in moordkomplot

De politie in Moskou heeft viervoudig Olympisch biatlonkampioen Aleksander Tichonov aangehouden wegens een complot om de gouverneur van de regio Kemerovo, Aman Toelejev, te vergiftigen. Tichonov werd maandag samen met drie andere verdachten gearresteerd.
Bij huiszoeking in het appartement van Tichonov werd later een partij wapens en munitie gevonden.

Dinsdag hadden de autoriteiten al bekendgemaakt dat ze een complot om Toelejev te vermoorden hadden verijdeld. Toelejev zei dat de samenzwering te maken leek te hebben met pogingen de metaalindustrie in Kemerovo in handen ter krijgen.

Russische media suggereerden een verband met de georganiseerde misdaad en meldden dat de huurmoordenaars 700.000 dollar (1,7 miljoen gulden) in het vooruitzicht was gesteld.

Tichonov veroverde op vier achtereenvolgende Olympische Winterspelen, van 1968 tot 1980, goud met het sovjet-biatlonteam. Hij leidde nu een bakkerijketen, maar die zal binnenkort worden ingeruild voor een heerlijk baantje in een Siberische gevangenis vermoed ik.

Nieuw: Napsteren via AOL IM

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met Aimster kunnen op weer een nieuwe manier bestanden worden uitgewisseld. Dit keer via AOLs chatdienst Instant Messenger.
Anders dan bij bv. Napster delen gebruikers hun bestanden niet met een anonieme massa, maar een zelf gekozen besloten kring medegebruikers.

Aimster maakt daarvoor gebruik van de buddy lists in AOLs Instant Messenger (AIM). Deze applicatie wordt gratis bij diverse applicaties (zoals Netscape) bijgeleverd.

Intel laat zich inspireren door Napster

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Intel ontwikkelt, geinspireerd door het succes van Napster, nieuwe applicaties voor het uitwisselen van bestanden.
Verwacht wordt dat Intel tijdens het Intel Developer Forum in Californië later deze maand de zogeheten filesharingtechniek, waarmee computeraars bestanden op elkaars harde schijf kunnen uitwisselen en delen, zal omarmen.

Intel zou dan nieuwe applicaties aankondigen waarmee een verscheidenheid aan zakelijke en persoonlijke gegevens uitgewisseld kunnen worden. Een woordvoerder van het concern wilde wel alvast bevestigen dat Intel softwareontwikkelaars zal aansporen om de nog recente filesharingtechniek snel op een hoger niveau te brengen.

Intel voorziet geen juridische problemen. Napster kan het daarmee oneens zijn. Time will tell...

Soap in rechtszaal rondom domeinnaam

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stephen Cohen en aanklager Gary Kremen zeggen beiden de eigenaar te zijn van de domeinnaam Sex.com. De site met waarschijnlijk een van de meest waardevolle namen op het internet wordt momenteel beheerd door Cohen, die er een ware knipperende kerstboomstek van heeft gemaakt in de beste pornotraditie.

De rechter kan elk moment uitspraak doen, maar Cohen heeft het verzoek ingediend om de hele zaak te seponeren, omdat Kremen onrechtmatig bewijs zou hebben ingediend. "Deze hele zaak stinkt naar fraude", aldus Cohen.

Hockenheim-demonstrant aangeklaagd

NoE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 47-jarige Franse demonstrant die 30 juli de Grand Prix van Duitsland in de Formule 1 verstoorde, wordt wegens huisvredebreuk aangeklaagd.

De man doorbrak de omheining op Hockenheim en kwam tijdens de race het circuit op, vlak voor de met 300 kilometer per uur voortrazende bolides. Hij wilde protesteren tegen zijn ontslag bij Mercedes-Benz, na 22 jaar dienst.

De man werd opgepakt en na het betalen van een borgsom van 2200 gulden vrijgelaten. Hij zorgde overigens bij de GP van Frankrijk al voor consternatie door plots in de pitsstraat op te duiken.

Zou hij betaald zijn door ferrari ??

Sergeant geschorst door nazi-website

BASement had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Duitse leger heeft de sergeant geschorst die vorige week het internetadres 'www.heil-hitler.de' heeft geregistreerd.

De website van de 28-jarige Ralf K. wordt nu ook door het openbaar ministerie in de stad Schwerin onderzocht. Eerder begon de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst al een onderzoek naar het nieuwe naziadres.

De pagina is inmiddels door de internetprovider van het web verwijderd. Er waren nooit teksten op verschenen.

Advocaat geterroriseerd door cliënt

BASement had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rotterdamse advocaat moet een ex-cliënt zelf voor de rechter slepen om de telefoonterreur die de man uitoefent te stoppen.
De advocaat kreeg in drie weken tijd bijna 2500 telefoontjes van de cliënt. Naast de directe telefoontjes kreeg de advocaat ook nog eens 1159 collect-calloproepen en 174 gesprekken vanuit een telefooncel te verwerken.

De cliënt ontkent en zegt hooguit dertig keer te hebben gebeld, omdat hij daar als cliënt recht op meende te hebben.

Ach, de PTT zal er niet rouwig om zijn

Scooterpiraat crasht met 110 km/uur

maxx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige bestuurder van een bromscooter die gisternacht in zijn woonplaats Utrecht met een snelheid van 110km/uur (!!) achtervolgende agenten had afgeschud, heeft zijn vlucht met zware verwondingen moeten bekopen.

De jongen jakkerde zonder helm over de Waterlinieweg. Met een politiewagen in zijn kielzog raasde hij naar het stadscentrum. Daar verloren de agenten hem uit het oog.
Via een melding van een taxichauffeur kwamen de politiemensen erachter dat de snelheidsduivel in de Kanaalstraat tegen een geparkeerde auto was gereden.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum gebracht.

Oehoe-oehoerend hard...

Fataal aanzoek

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige Brit heeft een huwelijksaanzoek met de dood moeten bekopen. Ookal kende hij zijn vriendin pas 2 weken. Na ettelijke vergeefse aanzoeken, vroeg de man zijn vriendin wat hij zou krijgen als hij de rivier over zou zwemmen. "Dan trouw ik met je", was haar antwoord. De geoefende zwemmer dook meteen de Trent bij Nottingham in, hoewel de stroming gevaarlijk was. Onderweg verdronk hij.

Veiligheidslek in Netscape

Ant had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een veiligheidslek in de populaire internetbrowser Netscape maakt computers kwetsbaar voor krakers. Die kan de harde schijf voor iedereen toegankelijk maken via internet.
Het lek is ontdekt door een programmeur, die er melding van maakte op zijn website. Een woordvoerder van Netscape erkent de fout.

Alle versies die draaien onder de besturingsprogramma's Windows 95, 98 en 2000 of onder Linux hebben er last van. De enige remedie is het uitschakelen van de Java Virtual Machine, een onderdeel van de browser.

Als de computer van een persoon gekraakt wordt, merkt die gebruiker dat niet. Dat gebeurt tijdens het surfen en alleen als hij bepaalde sites bezoekt.
De beheerder van de site kan via de Java Virtual Machine op dat moment een miniwebserver maken van de computer. De gebruiker surft gewoon verder zonder te merken dat zijn harde schijf te bezichtigen is.

Netscape werkt aan een patch.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.