FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 juli 2000

Barrichello's eerste GP-zege

Rubens Barrichello heeft op het circuit van Hockenheim de Grote Prijs van Duitsland Formule 1 gewonnen. Het was de eerste GP-overwinning in de loopbaan van de Braziliaan. Hij versloeg zijn concurrenten van McLaren, die tweede en derde werden. Barrichello klopte ze op strategie. Toen het in het laatste gedeelte van de race begon te regenen, reed hij door terwijl Hakkinen en Coulthard de pits ingingen om regenbanden op hun wagens te laten zetten. Gevolg van de zege van Barrichello was dat zijn teamgenoot Michael Schumacher leider in het algemeen klassement om de wereldtitel blijft met 56 punten. De Duitser viel door een crash vlak na de start uit, maar staat nog altijd 2 punten voor op Coulthard en Hakkinen, die nu beiden 54 punten hebben.

Bono's auto voor het goede doel

Bono heeft zijn geliefde luxueuze Mercedes weggegeven voor een veiling voor het goede doel. Frisdrankfabrikant Pepsi heeft de auto gekocht voor zo'n 150.000 gulden op een veiling van de liefdadigheidsinstelling 'Postcard from Ethiopia'.

Het evenement dat gisteren plaatsvond was slechts vijf minuten van Bono's huis. Pepsi wilde de auto zo graag hebben dat ze een bod uitbrachten voordat de veiling begonnen was.

Vuurwerk voor de ramp

Bij S.E. Fireworks in Enschede zou vlak voor de fatale explosie op 13 mei. nog vuurwerk zijn afgestoken. Dat maken directeur R.B. van het vuurwerkbedrijf en zijn advocaat Plasman op uit getuigenverklaringen.

Verschillende getuigen hebben gezien dat er 's middags nog vuurwerk werd afgestoken op het terrein. Als dat waar is, zou dat een verklaring kunnen zijn voor het ontstaan van brandjes die hebben geleid tot de enorme explosie, aldus Plasman.

R.B., een van de twee directieleden van S.E. Fireworks, die overigens nog in voorarrest zitten, heeft vrijdag een bedrag van 50.000 gulden uitgeloofd voor de tip die opheldering geeft over de oorzaak van de ramp.

Rellen rond Standaard Luik - Ajax

Rond de vriendschappelijke wedstrijd tussen Standard Luik en Ajax heeft een groep supporters van de club uit Amsterdam op de tribunes van het stadion voor ernstige ongeregeldheden gezorgd. Een aantal suppoosten van de Belgische club werden in elkaar geslagen en na de tweede Ajax-goal liep een aantal fans het veld op. De wedstrijd werd daardoor enkele minuten gestaakt.

Ook na afloop kwam het tot ernstige rellen tussen supporters van de beide clubs en de politie.

De wedstrijd zelf eindigde in een 4-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Hoog zelfmoordpotentie Belgische agenten

Belgische agenten plegen meer zelfmoord dan de rest van de bevolking. Statistisch gezien slaan van elke honderdduizend agenten er 46,67 de hand aan zichzelf. Van alle Belgen plegen er gemiddeld 20,77 per honderdduizend zelfmoord.
Belgische media, die zaterdag de cijfers publiceerden, baseren zich op een rapport van de overheid. De regering wil de oorzaken voor het opvallend hoge aantal zelfmoorden bij de politie laten onderzoeken.
Vooral agenten bij kleinere politie-eenheden en agenten met een diensttijd van vijftien tot twintig jaar doden zichzelf.

Goed nieuws dus voor de Belgische criminelen

Ruzie over as overleden moeder

Wat doe je als een vader en zeven (volwassen) kinderen het niet eens kunnen worden over de bestemming van de as van zijn vrouw en hun moeder? Verdelen in gelijke porties en ieder over het eigen deel laten beslissen.
Deze oplossing droeg advocaat mr. J. Dijkstra woensdag aan voor de rechtbank in Groningen.
De rechtbank was te hulp geroepen door de 68-jarige vader en zijn kroost, die het maar niet eens kunnen worden over moeders laatste bestemming.

Dijkstra stond vijf kinderen bij die de resten van hun in december overleden moeder willen bewaren. Zij kwamen in het geweer toen zij ontdekten dat vader de as wil verstrooien. Een van de kinderen is het met de man eens, de mening van de jongste in het gezin is niet duidelijk.

Het dispuut heeft volgens de raadsman van vader, mr. J. Meerburg, al geleid tot onverkwikkelijke taferelen bij het crematorium waar de as wordt bewaard. Een zoon en een dochter bedreigden het crematoriumpersoneel met de dood, omdat zij de resten niet mochten meenemen. Volgens de vijf kinderen wilden de twee voorkomen dat juist vader er die middag met de as vandoor zou gaan.
De urn met de as is inmiddels in een afgesloten algemene nis gezet.

"Mijn vader wil die as alleen verstrooien om nog steeds te laten voelen dat hij de baas is", aldus een van de kinderen woensdag voor de rechtbank. "Vader en moeder hebben elkaar 60 jaar gekend, zijn 48 jaar getrouwd geweest en kennen elkaar als geen ander. Hij weet wat zij wilde", pareerde raadsman Meerburg namens de 68-jarige man.

Rechter mr. D. Flinterman doet over uiterlijk vier weken uitspraak.

Glazen huis in Dwingeloo weer leeg

De laatste bewoners hebben zatermiddag om vijf uur het glazen huis in Dwingeloo verlaten. Gedurende drie weken hebben drie families van vijf personen in het glazen huis op de Brink doorgebracht. De bewoners hadden alleen privacy op het toilet en in de douche.

Volgens een woordvoerder van de Stichting Promotie Dwingeloo is het glazen huis een groot succes geweest en is de naamsbekendheid van het brinkdorp sterk toegenomen. Er is niet alleen veel publieke belangstelling geweest, ook hebben cameraploegen uit binnen- en buitenland in Dwingeloo de attractie bezocht. De woordvoerder verwacht niet het glazen huis volgend jaar een vervolg krijgt. Hij denkt wel dat een andere gemeente de formule volgend jaar overneemt. ,,Het is een mooi promotiemiddel.''

'Hoi schat' niet gewaardeerd door vriendje

Een 39-jarige man uit Odoorn heeft vrijdagavond bij een vechtpartij op het Zuiderdiep in Valthermond een scheurtje in zijn rechteroor opgelopen. De man had net met drie vrienden een kroeg verlaten.
De moeilijkheden begonnen, toen hij tegen een vrouw, die hij nog van vroeger kende, op straat in het voorbijgaan "Hoi schat" zei.
De vriend van de vrouw zinde dit niet en begon er meteen op los te slaan.
Het trio heeft aangifte gedaan.

Aniston toch getrouwd met Brad Pitt

De Amerikaanse filmster Brad Pitt is zaterdag op Malibu Beach in Californië getrouwd met actrice Jennifer Aniston, beter bekend als Rachel uit de televisieserie Friends.
Tweehonderd gasten woonden de ceremonie bij, die volgens plaatselijke televisiestations mogelijk zo'n 2,3 miljoen gulden heeft gekost.

De 31-jarige Aniston gaf haar jawoord aan de vijf jaar oudere Pitt in een witte tent op het landgoed van producer Marcy Carsey. Voor beiden is het hun eerste huwelijk.
Pitt werd bekend door films als Seven en Fight Club. Zijn echtgenote, die hij tweeëneenhalf jaar geleden leerde kennen, werd ruim een week geleden voor haar rol in Friends genomineerd voor een Emmy Award.

Bowie beschuldigd van plagiaat

Drieëntwintig jaar na het verschijnen van de succesvolle single 'Heroes' wordt David Bowie ervan beschuldigd het nummer te hebben gestolen. Volgens Shuna Shelley, dichteres uit West Sussex (Engeland), heeft zij in 1974, drie jaar voor het uitkomen van de single, de tekst van het lied naar de zanger opgestuurd.

Shelley beweert dat zij een gedicht van drie pagina's heeft opgestuurd naar Bowie, dat verantwoordelijk is voor minstens 50 procent van de tekst van het lied. Shelley claimt dat zij de bedenkster is van de klassieke regels 'We can be heroes / Just for one day / I will be king / And you, you will be queen'.

David Bowie heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen en heeft verklaard dat hij het gehele nummer samen met Brian Eno heeft geschreven. Als bewijs fungeert het dagboek van Shelley, waarin het voorval beschreven staat. Het dagboek wordt op dit moment onderzocht door forensische experts.

Nu ook huidkanker voor superman

Bij Christopher Reeve, de acteur die jarenlang de rol van Superman vertolkte in de gelijknamige films, is huidkanker geconstateerd. De acteur, die volledig verlamd raakte na de val van een paard, werd gediagnosticeerd met kanker tijdens een routineonderzoek bij zijn dokter. Reeve is intussen succesvol behandeld.

"Dankzij de expertise van mijn arts wist hij mijn ziekte snel te identificeren en succesvol te behandelen", aldus Reeve. Een woordvoerder van de acteur: "Als de dokter de huidkanker niet ontdekt had tijdens een routineonderzoek in oktober 1999, zou het zich ontwikkeld kunnen hebben tot een ernstige aandoening."

Bij sommige mensen zit letterlijk ALLES tegen

Openbare toiletten op internet

Wie op vakantie naar een grote stad gaat, loopt wat af. Lange straten, musea, kerken en zo af en toe een pilsje of een kopje koffie.
In Wenen heeft men bedacht dat er tijdens dergelijke wandelingen ook af en toe moet worden geplast. In het jaar 2000 heeft de Oostenrijkse hoofdstad besloten om de moderne tijd te koppelen aan een oerbehoefte van de mens.
Op de site www.wien.at/ma48/wc staan alle openbare toiletten die de stad telt. Per wijk is van elk toilet beschreven, inclusief de eventuele ondergrondse locatie of de bereikbaarheid per rolstoel.

Voortaan dus even een uitgeprint exemplaar mee als je een wandeling gaat maken

Arrestatie in 'Jerry Springer' moordzaak

De ex-echtgenoot van een vrouw die maandag kort na een optreden in de Jerry Springer Show werd vermoord, is vrijdag in Sarasota in de Amerikaanse staat Florida gearresteerd.
De 52-jarige Nancy Campbell-Panitz werd maandag dood in haar huis in Sarasota gevonden. Enkele uren eerder was een in mei opgenomen aflevering van de Jerry Springer Show uitgezonden waarin Campbell-Panitz werd geconfronteerd met haar ex-echtgenoot Ralf Panitz (40) en diens nieuwe vrouw Eleanor Panitz (35). De voormalige echtelieden en de twee vrouwen ruzieden vijf minuten lang op het podium.
De ex-echtgenote stapte onder luid applaus van het publiek op, nadat de nieuwe echtgenote haar had toegevoegd dat ze "oud en dik" was.

Campbell-Panitz had de autoriteiten kort voor haar dood laten weten dat ze vreesde voor haar leven, omdat ze door haar ex-echtgenoot was bedreigd.

De advocaat van het echtpaar Panitz zei vrijdag tegen de krant Sarasota Herald-Tribune dat de twee zichzelf bij de politie hadden gemeld. Eerder werd er rekening mee gehouden dat Ralf Panitz, die de Duitse nationaliteit heeft, en Eleanor naar Canada zouden vluchten. Ralf wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw, terwijl Eleanor wordt vastgehouden als getuige.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.