FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 februari 2000

E.C. neemt windows 2000 onder de loep

De Europese commissie wil bepaalde eigenschappen van het nieuwe besturingssysteem Windows 2000 onderzoeken.
Volgens Eurocommissaris Mario Monti heeft de commissie reden
om aan te nemen dat microsoft haar dominante positie bij besturingsystemen misbruikt om haar martkaandeel voor andere softwareprodukten verder uit te bouwen. Microsoft heeft haar produkt gebundeld met andere software waardoor software van de concurrentie misschien niet goed kan draaien, met als gevolg dat de consument gedwongen wordt om andere MS produkten aan te schaffen.

Monti heeft daarom zijn staf opgedragen een juridisch vooronderzoek te beginnen. Microsoft is om een verklaring gevraagd. Het bedrijf heeft nu vier weken de tijd om te reageren.
Over mogelijke maatregelen wilde Monti nog niet speculeren. de kans is aanwezig dat Windows 2000 aangepast moet worden of in het uiterste geval wordt verboden.
Overigens is de eerste fout in het systeem al gevonden. Een beveiligingsfout waardoor het mogelijk is persoonlijke informatie van buiten af in te zien. Microsoft werkt aan een patch.
Voor het artikel over de bug kun je hier terecht. Het artikel is wel in het Duits.



Naakte vrouwen i.p.v. banksaldo

Verrassing voor zweedse bankbezoekers. In plaats van hun banksaldo versscheen in het beeldscherm reclame voor telefoonseks.
De Zweedse krant "Svenska Dagbladet" meldt dat bij een filiaal van de Föreningsbank in het dorpje Trollhättan (nabij Goteborg) aanstootgevende plaatjes te zien waren op het moment dat de klant zoals gewoonlijk zijn pas in het automaat schoof.
Hoe de afbeeldingen er terecht zijn gekomen is nog onduidelijk. De bank spreekt over een hacker die zich toegang tot de server voor de automaten heeft verschaft.
Of er door deze gebeurtenis rijen voor het automaat zijn ontstaan is niet bekend.

Dorpsruzie eindigt met kannibalisme

Een dorpsruzie op Papoea Nieuw-Guinea is geëindigd met kannibalisme. Een gewelddadige ruzie vond plaats in een dorp ten oosten van Madang. Tijdens een gevecht smakte een 35-jarige man het 55-jarige slachtoffer met zijn hoofd tegen een rotsblok, waardoor hij stierf. Daarna rukte de 35-jarige man de testikels, het hart en de ogen van de andere man uit en at ze op, zo heeft de politie bekendgemaakt. Dorpsgenoten keken met afgrijzen toe hoe de kannibaal het lichaam van het 55-jarige slachtoffer toetakelde, waarna hij aan zijn macabere maaltijd begon. Kannibalisme kwam veel voor op Papoea-Nieuw-Guinea voordat het werd gekoloniseerd.

Ik denk dat IK het maar bij een gewoon biefstukje hou!

Website CNN gehackt

na de sites van Yahoo en Amazon en de veilingsite Ebay was CNN gisteren de volgende site die geflood is. De hackers stuurden zoveel berichten naar de site van CNN Interactive dat de site onbereikbaar was voor andere bezoekers.

Een woordvoerder van CNN ontkende dat hun site volledig plat lag maar beaamde dat ook CNN te maken kreeg met een berichtenbom, “Onze website bleef on line, maar het aanpassen van informatie verliep moeizaam en traag.”

Dinsdagmiddag kreeg de populaire veilingsite eBay een soortgelijke berichteninvasie te verwerken. Gebruikers van de site konden gedurende enkele uren bepaalde pagina’s niet opvragen, het veilen zou geen hinder hebben ondervonden. Amazon verklaarde dat ondanks dat hun site trager werkte, alle orders verwerkt konden worden.

Nu maar afwachten wie de volgende in deze rij zal worden.

Service NS schiet tekort

Hoewel ik me niet kan voorstellen dat het iemand zal verbazen, maar de NS is tot de conclusie gekomen dat hun service tekort schiet.
Er zijn te weinig zitplaatsen voor reizigers, doordat bij gebrek aan reserveonderdelen 5 procent van treinstellen met gebreken aan de kant staat. Deze reserveonderdelen worden pas besteld zodra ze nodig zijn, waardoor treinen langer stil staan dan noodzakelijk zou zijn.
Bij calamiteiten wordt slechts in één op de vijf treinen omgeroepen wat er aan de hand is. Op de stations is dat bij tweederde het geval.

Laten we maar hopen dat nu ze het eindelijk zelf door hebben, ze er eens iets aan gaan doen.



Scheids juigt mee bij doelpunt

De Engelse voetbalbond FA heeft een onderzoek ingesteld naar het optreden van scheidsrechter Mike Reed tijdens de competitiewedstrijd tussen Liverpool en Leeds United. Na het tweede doelpunt van Liverpool zou de arbiter zijn armen juichend in de lucht hebben gestoken.

De scheids ontkent dat hij met zijn vreugdeuiting het doelpunt van Liverpool vierde: "Ik juichte omdat ik de voordeelregel goed had toegepast. Het gaf me een ongelooflijke kick dat na zo'n beslissing de bal in het doel verdwijnt." Scheidsrechters mogen deze regel hanteren als een ploeg, ondanks een overtreding van de tegenpartij, in kansrijke scoringspositie komt. De meegereisde supporters van Leeds vonden de spontane actie van de 'referee' minder tof en eisten maatregelen van de voetbalbond. Die zal nu gaan kijken of Reed wel echt onpartijdig was. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Liverpool.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.