FOK!-Weekoverzicht week 18

Monique Verlind (DJMO)

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De zondag kende redelijk opmerkelijk nieuws. Zo was er in Polen een vrouwelijke tandarts die alle tanden van haar ex-vriend trok nadat hij de relatie met haar had beëindigd. In Londen werden inwoners getrakteerd op ongevraagde logies van raketten en militairen om de stad te beschermen tegen terrorisme tijden de Olympische Spelen. In Nederland, Bergen op Zoom, ook een gevalletje echtelijke twist, waarbij de man zijn vrouw honderden meters op de motorkap meesleurde. Twee vermiste acteurs uit Cuba doken op in de Verenigde Staten, waar ze, net als in de film waarin ze samen gespeeld hebben, asiel zouden willen aanvragen. 

maandagOok maandag leverde veel opmerkelijke zaken. Zo wil een politiechef dat er een 'hufterlijst' komt voor milieuovertreders in het bedrijfsleven. In Mexico liep een gezellige feestdag voor kinderen uit op een drama: 220 kinderen liepen voedselvergiftiging op. In Australie wil een miljonair de Titanic laten nabouwen door een Chinese scheepsbouwer. Op het nippertje kwam er nog het nieuws dat Wilders moslims wil bekeren.

dinsdag

Geen sneeuw, of vierkante wielen, maar een blikseminslag belemmerde vandaag het treinverkeer in Flevoland. In Almere ontstond even paniek toen een aap bij Stichting AAP het voorbeeld van Bokito volgde. Keith Bakker wil graag de volledige verantwoordelijkheid dragen en zal zijn vijf jaar cel uit gaan zitten. Nederlandse nertsenhouders denken 1 miljard euro te kunnen claimen als er een verbod komt op het houden van nertsen. 

woensdag

Amerika heeft het voorrecht als het gaat om bizarre rechtszaken. Henry Wolf heeft BMW aangeklaagd omdat hij sinds een ritje op een motor last zou hebben van een permanente erectie. In Japan werd een parkietje thuisgebracht door de politie, nadat hij keurig zijn adres wist te vertellen op het politiebureau. Schokkend nieuws uit eigen land: jongeren zouden proberen om minder alcohol te kopen. Voor de hitsige FOK!kers onder ons die tabak hebben van het saaie achtuurjournaal: er is nu een sexy variant op het nieuws! 

donderdagHét nieuws van vandaag werd toch wel bekroond toen bekend werd dat FOK! scheidsrechter Pierluigi Collina heeft geïnterviewd. Werd gisteren nog bekend dat minder jongeren alcohol proberen te kopen, vandaag bleek dat het aantal ouderen met een drankprobleem verdubbeld is. Tijdens de grote pauze even een patatje halen zou verboden moeten worden als het aan de PvdA in Amsterdam ligt. In Tsjechië hebben door list en bedrog twee boeven kans gezien om een complete brug te stelen. 

vrijdagOp vrijdag vond de VPRO een nooit eerder uitgezonden interview met Pim Fortuyn terug. Het interview duurt ruim een uur en is nu alsnog te bekijken. In Leidschendam rukte de politie massaal uit nadat twee mannen een grapje maakte over het overvallen van een supermarkt. 'Geen moord zonder lijk' gaat niet op voor Frans J. Hij werd veroordeeld tot 18 jaar cel. In Wilnis wist een inbreker, voor hij zich uit de voeten maakte, de bewoners van het huis waar hij net had ingebroken, vriendelijk te groeten. De bewoners dachten dat hij bij de buren hoorde.  

zaterdagVijf mei stond natuurlijk in het teken van bevrijdingsdag. Het was de koudste bevrijdingsdag in de afgelopen 21 jaar. Naast alle festivals was er ook nog ander nieuws, zo werd bekend dat één derde van alle vrouwen graag een 'toy-boy' wil hebben. Verder vindt Bernard Wientjes dat Nederland te weinig goede politici kent. Om dit gebrek te compenseren zou hij zelf minister willen worden, ook al staat hij niet echt te popelen van verlangen.