Verdwenen Cubaanse acteurs vragen asiel aan in VS

De twee Cubaanse acteurs die verdwenen toen ze op weg waren naar het Tribeca Festival in New York willen asiel aanvragen in de Verenigde Staten. Dat hebben ze toegegeven in een interview met de Spaanstalige tv-zender América TeVe uit Miami.

Actrice Anailin de la Rua de la Torre en acteur Javier Núnez-Florián zouden vorige week de première bijwonen van hun film Una Noche, over Cubaanse jongeren die vluchten naar Miami, maar kwamen niet opdagen. Al snel ging het gerucht dat de twee de benen hadden genomen omdat ze echt in de Verenigde Staten zouden willen blijven.

De 20-jarige acteurs, die verliefd op elkaar werden tijdens opnamen voor Una Noche, kwamen op het idee om te vluchten uit Cuba toen hun film internationaal goed werd ontvangen en ze uitnodigingen kregen voor filmfestivals in Berlijn en New York. "Het is moeilijk om je familie en vrienden achter te laten", vertelt De la Rua de la Torre aan persdienst Reuters. "Maar tegelijkertijd doe je dit om ze te helpen. We hebben geen toekomst in Cuba."

Het koppel verblijft momenteel bij een oom van de actrice. Volgens de acteurs wil de producent van Una Noche graag een vervolg maken op de film, genaamd Una Noche Mas. "Daar willen we graag in spelen", aldus Núnez-Florián.