FOK! wat een weer...Weinig verandering

Goedemorgen! Ook vandaag is er niet zo veel verandering. Het enige verschil van vandaag met de dag van gisteren is, is dat er wat meer wind staat. Verder is het weerbeeld eigenlijk vergelijkbaar. De wolkenvelden van gisteren zijn vandaag in het noorden wat dikker dan gisteren. Zelfs een beetje regen sluit ik daar niet uit. Verder is het overwegend droog.

Ook de temperatuur zal vrijwel hetzelfde zijn als gisteren. Over het algemeen rond de 19 graden. De 20 graden zal waarschijnlijk alleen in het zuiden mogelijk zijn. De wind zal wel wat nadrukkelijker aanwezig zijn en zal vanuit het noordwesten gaan draaien naar het zuidwesten. Op de Wadden is later op de dag kracht 6 mogelijk. Elders langs de kust zal de wind vrij krachtig zijn, kracht 5. In het binnenland uiteraard wat minder.

Op vrijdag zal er wat meer bewolking zijn, en wat lichte regen is ook niet ondenkbaar. Voor het weekende zijn de verwachtingen nog enigzins onzeker. Wel lijkt het erop dat het vrij warm zal worden. Kom ik morgen op terug.

Zoals verwacht is er inderdaad bijzonder veel neerslag gevallen in het Middelandse Zeegebied. Op Corsica is lokaal 170 mm gevallen. Echter ook op Corsica heeft men invloed van bergen. In het westen van het eiland, in Ajaccio is er maar 8 mm gevallen. Een enorm verschil dus. De Baleraren en tevens ook een deel van de Balkan kreeg van deze depressie een aantal buien over zich heen.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Drukte bij bootverhuurEen bootje huren? In Alkmaar zag DJMO dat dat lastig was.