Romantiek op de vuilnisbelt in Deponia

Daedalic Entertainment is een Duitse developer/publisher die in ons buurland veel succes oogst met Edna en Harvey en The Whispered World. Beide spellen krijgen in Duitsland goede reviewcijfers en beoordelingen, en staan dan ook op de agenda om 'binnenkort' ook in het Engels te verschijnen maar een definitieve datum is er nog niet. Dat weerhoudt ze er niet van om alvast hun nieuwste spel aan te kondigen: Deponia.

Deponia draait om de gelijknamige planeet, die in drie lagen is verdeeld. De onderste laag is eigenlijk een grote vuilnisbelt. De mensen die hier wonen hebben een uitzichtloos bestaan. De laag erboven is gereserveerd voor ambtenaren en toezichthouders, terwijl de elite hoog boven de planeet in zwevende steden woont. Op een dag gaat er echter iets mis en valt het rijke meisje Goal helemaal naar beneden. Ze wordt gevonden door Rufus, een zelfingenomen en onaardige man, die toevallig een beetje op haar man lijkt. Hij ruikt zijn kans om eindelijk uit de goot op te klimmen naar de betere klassen...

Daedalic heeft enkele screenshots vrijgegeven, die je hieronder vindt. Het spel komt in ieder geval uit voor de PC, andere platforms zijn wel aangekondigd maar niet bij name genoemd.