Mr. Moszkowicz moet reuzenkat vrij krijgen

De eigenaren van Shin-Chan zijn ten einde raad. Omdat hun bijna twee weken geleden in beslag genomen reuzenkat nog altijd vastzit, hebben ze besloten topadvocaat Bram Moszkowicz in te schakelen. De beroemde strafpleiter moet ervoor zorgen dat het peperdure beestje wordt vrijgelaten.

De reuzenkat zit nog immer vast op Schiphol, omdat deze niet door de douane komt. De Algemene Inspectiedienst (AID) wil namelijk eerst weten of de kruising tussen een Aziatische luipaardkat en een serval wel in ons land mag worden ingevoerd. Jeffrey en Sabrina Borrenbergs, de 'baasjes' van de exotische kat, hebben naar eigen zeggen geen enkele grip meer op hun kat. En dat terwijl ze maar liefst 27.000 dollar neertelden voor het beest.

"Het begint ons echt boven de pet te stijgen al die juridische toestanden. Daarom hebben we zelf maar een advocaat in de arm genomen", aldus de Eindhovense Jeffrey Borrenbergs. Mr. Bram Moszkowicz en zijn kantoorgenoot mr. Tom Nieuwburg hebben inmiddels bij de AID de papieren opgevraagd van het in Amerika gekochte dier. Volgende week zullen ze met een plan komen om de kat zo snel mogelijk in Eindhoven te krijgen.

Overigens is het nog maar de vraag of de Borrenbergs waar voor hun geld krijgen. Volgens diverse bronnen gaat het hier namelijk niet om een Ashera, maar om een Savannah. Dit is een kleinere, minder exotische kat.