Scientology Church verwikkeld in oorlog

Icoon PiracyDe Scientology Church, kerk annex sekte, is verwikkeld in een digitale oorlog. Een groep internet hooligans, genaamd 'Anonymous', hopen op deze manier de kerk een halt toe te roepen.

De servers waar internetsites van de Scientology Church op gehost worden liggen onder vuur door middel van een zogenaamde 'DDOS aanval': Programma's sturen miljoenen fictieve bezoekers naar de sites waardoor de servers overbelast raken en vervolgens onbereikbaar zijn.

De groep is op oorlogspad omdat ze van mening zijn dat de Scientology Church de wetten van copyright misbruiken om critici de mond te snoeren. Ook de misstanden met betrekking tot het hersenspoelen van leden, het financieel leegzuigen en agressieve methoden voor werving zijn aanleiding geweest voor deze oorlogsverklaring.


De oorlogsverklaring van Anonymous.

Leden van de groep zitten voornamelijk op sites als: 4chan.org en partyvan.info. Deze groep amuseert zich doorgaans door wachtwoorden te stelen en andere communities op internet te etteren. De Amerikaanse televisiezender, L.A Fox News, maakte een documentaire over hen en verklaarde het als "het ergste uitschot op internet". Grappige voetnoot is dat Fox News ook impliceerde dat Anonymous zou beschikken over nucleaire explosieven.


De documentaire van Fox News over Anonymous.


De aanval, die door de groep betiteld wordt als 'Project Chanology', begon enkele dagen geleden nadat de Scientology beweging verscheidene sites dwong om videomateriaal te verwijderen waar Tom Cruise als een lege huls zonder enige vorm van inhoud loopt te raaskallen.


De promotievideo van Tom Cruise.


De Scientology Church heeft als tegenaanval een beloning van 5000 dollar uitgeloofd aan iedereen die een lid van 'Anonymous' aangeeft. Ook plaatsen ze alle IP adressen van de overtreders op internet. Dit heeft echter totaal geen zin want het zijn enkel niet te traceren proxy adressen. Wel kunnen ze de sites waar de internet terroristen verblijven offline laten halen. Maar ook dit is zinloos en werkt zelfs averechts. 'Anonymous' krijgt er iedere dag vele medestanders bij.

To be continued..