Tinkebell (van die kattentas) opgejaagd wild

Icoon Opmerkelijk'Kunstenares' Katinka Simonse, ook wel bekend onder de nick Tinkebell., ligt onder vuur. Het Comitť Dierennoodhulp in Amsterdam heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling door Katinka. Ook eisen zij dat de politie onmiddellijk ingrijpt.

Ze laat voor haar project 'Save the Pets' honderd hamsters rondrennen in felgekleurde plastic ballen. De beestjes lopen door de woonkamer van haar gallerie. Elke vijf uur krijgen ze te eten. Katinkaka Simonse doet middels haar alter-ego 'Tinkebell.' al enige tijd onderzoek naar het begrip empathie met betrekking tot de dubbelzinnige moraal zoals deze zich uit bij dieren- en milieuactivisten.
Subheader
Dit is niet de eerste keer dat ze in verband wordt gebracht met dierenmishandeling. In 2004 kwam ze op het FOK!Forum met dit topic waar ze vertelde hoe ze van haar eigen kat 'Pinkeltje' een handtasje heeft gemaakt. Ook kwam ze met een gebruiksaanwijzing zodat iedereen een handtas kon maken van zijn eigen kat.

Tinkebell was 11 januari jongstleden te gast bij het programma De wereld draait door. Daar vertelde ze over al haar projecten en deed ze uit de doeken hoe je de nek van een kat het beste kunt breken.

Ook een paar Nederlandse bodybuilders trekken zich het lot van de hamsters aan. Op het forum dutchbodybuilding.com loopt een topic waar gesproken wordt over het ingooien van haar ramen met bakstenen.

Foto: TINKEBELL.
Foto boven: Voormalige kat 'pinkeltje' Foto onder: De hamsters in de ballen