Man bekent moord op 12-jarige Suzanne

Icoon MisdaadDe 45-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen, die vastzit in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e ExloŽrmond, heeft bekend het meisje te hebben vermoord. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil nog niet bevestigen dat Van D. heeft bekend. ''De verdachte heeft namelijk diverse verklaringen afgelegd. Die checken we nu.'' Het OM sluit echter niet uit dat het een dezer dagen details bekend maakt over de precieze toedracht en het motief van het gruwelijke misdrijf.

Suzanne werd op 12 december 2006 rond 20.30 uur dood gevonden aan de Valtherdijk in Valthermond. Haar onbeschadigde fiets en tas lagen op de Dreef bij Musselkanaal. Een getuige had een grijze camper voor hem zien rijden op de Valtherdijk en verbaasde zich erover dat de chauffeur doorreed, terwijl het levenloze en verminkte lichaam van Suzanne half op het smalle weggetje lag.

Van D., die in het bezit is van zo'n camper, werd al snel gearresteerd. Hij kwam toen echter met het verhaal dat hij en Suzanne het slachtoffer waren van een ontvoering. Daarbij zou Suzanne om het leven zijn gekomen. De verdachte trok tijdens intensieve verhoren door speciaal opgeleide rechercheurs al vrij snel zijn opzienbarende verklaring in.

De advocaat van Van D. zegt geen commentaar te kunnen geven. ''Mijn cliŽnt zit in beperking en dat betekent voor mij dat ik niets over het onderzoek van het OM naar buiten mag brengen.''