Weddenschap kankerpatiënt voor overleven

Een Britse kankerpatiënt kan een mooie grijpstuiver verdienen als hij voorlopig in leven blijft. Jon Mathews heeft namelijk een weddenschap afgelegd dat hij voor 1 juni niet de pijp uitgaat.

Drie jaar geleden kreeg de beste man te horen dat hij kanker had en nog maar een paar maanden voor de boeg had eer onze lieve Heer hem kwam halen. In plaats van zitten kniezen besloot de Brit een wedkantoor binnen te wandelen. Hier sloot Mathews de weddenschap af op het feit dat hij voorlopig nog even in leven blijft.

Hij besloot het leuk te houden en zette honderd pond in. Inmiddels is dit bedrag gegroeid tot het sommetje van vijfduizend pond. Dit bedrag verdubbelt als hij op 1 juni nog steeds in leven is. Mocht de Engelsman in de zomer van 2010 nog steeds op deze aardkloot rondhuppelen, dan levert hem dit zelfs een bedrag op van twintigduizend pond.

Helaas is het daarna gebeurd met de weddenschap, tot groot verdriet van Mathews. "Het is spijtig dat het dan afloopt, want momenteel voel ik mezelf onverwoestbaar", aldus de kankerpatiënt.