FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 september 2000

FOK! samenwerking met Komodo-Services

FOK! en Komodo-Services Big Brother zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Bastiaan van Komodo zal op FOK! oa het Big Brother nieuws gaan verzorgen..


Welke andere vormen van samenwerking we nog gaan uitwerken moeten we nog even bekijken, maar met een stel BB-Verslaafden als wij moet er vast iets leuks van te maken zijn lijkt me

Vanaf nu dus NOG meer BB nieuws op FOK!. Natuurlijk gaat dit alles niet ten koste van ons normale nieuwsaanbod !

Meer weten over de komodo site ? Kijk eens op Komodo BB.

Verbod op vibrators aangevochten

Een groep Amerikaanse vrouwen heeft de staat Alabama voor de rechter gesleept. Dit omdat de staat de verkoop van vibrators en andere seksspeeltjes verbiedt. De vrouwen vinden dat het verbod hun privacy schendt. Op de verkoop van een vibrator staat in Alabama een straf van 10.000 dollar en een werkstraf van één jaar.

Vorig jaar verbood de staat Alabama ook al stripteaseclubs en seksvoorwerpen als vibrators en bepaalde soorten condooms. Het potentieverhogende middel Viagra daarentegen is wèl makkelijk te verkrijgen. De Burgerrechtenunie, die de zaak namens een groep vrouwen heeft aangespannen, vindt het vreemd dat de artsen wèl middelen mogen voorschrijven die mannen tot een hoogtepunt brengen, maar dat het verboden is om 'speeltjes' te verkopen die vrouwen seksueel genot bezorgen. "Ze hebben ons eerst het recht op entertainment afgenomen, maar nu ook het recht om ons zelf te entertainen", aldus een verontwaardigde woordvoerder van de Unie.

Sweet home Alabama? Dacht ut nie!!

Nederlanders steeds positiever over Duitsers

Nederland wordt steeds positiever over haar oosterburen. Het negatieve beeld dat Nederlanders over Duitsers en Duitsland zouden hebben, klopt niet meer. Dit blijkt volgens De Volkskrant uit het boek 'Nederland en Duitsland, Elkaar Kennen en Begrijpen'. De Duitsers zijn, volgens het boek, in de 'sympathie-top-tien' de Fransen, Italianen en Russen voorbijgestreefd. Nederlanders richten zich steeds meer op de eigen regio. Dat gaat samen met een verbetering van de houding ten opzichte van Duitsers.

Volgens eerdere onderzoeken van instituut Clingendael denken vooral de Nederlandse jongeren zeer negatief over Duitsers. Volgens het onderzoeksinstituut vinden zij Duitsers arrogant, dominant en oorlogszuchtig.

Maar de auteur van 'Nederland en Duitsland, Elkaar Kennen en Begrijpen' weerlegt deze stelling. Volgens Van Oudenhoven denken jongeren niet negatiever over Duitsers dan andere leeftijdsgroepen. "Het is te verwachten dat het democratische Duitsland het beeld van het oorlogszuchtige Duitsland gaat overvleugelen."

Duitsland is positiever over Nederlanders dan andersom. Onze oosterburen vinden Nederlanders tolerant, liberaal, sympatiek en humoristisch. Maar deze houding is niet vreemd aldus Van Oudenhoven. "Dat is vaker het geval als het gaat om een klein land dat grenst aan een land met grote overeenkomsten in taal, cultuur en etnische afkomst. De verklaring is dat van een kleiner land weinig of niets te vrezen valt."

GGD pakt sexueel misbruik allochtonen aan

Medewerkers van de GGD gaan 'Gesluierde Voorlichting' geven aan allochtonen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. De training is al begonnen en is gericht op het herkennen van signalen van seksueel geweld. Vooral onder moslims rust een groot taboe op seksueel misbruik. Omdat er niet over wordt gepraat, blijft ook hulpverlening vaak uit. Allochtone medewerkers van de GGD die voorlichting geven in hun eigen taal, krijgen nu training onder de naam 'Gesluierde Voorlichting'. De bedoeling is om signalen van seksueel geweld zo vroeg mogelijk te herkennen zodat er sneller ingegrepen kan worden.

"Bij moslims uit Suriname, Turkije en Marokko, lijkt het taboe rond seksueel misbruik een grote rol te spelen", zegt pedagoge Lalmahomed in het Algemeen Dagblad. "De schande is voor deze groepen het belangrijkste. De schade voor het slachtoffer komt pas op de tweede plaats. Als een vrouw ermee naar buiten treedt, wordt de familie-eer aangetast. Het gezin wordt ontwricht." Omdat ze geen kant opkunnen lopen vrouwen en meisjes nu vaak van huis weg.

Mariah Carey aangeklaagd

Mariah Carey wordt aangeklaagd voor haar single 'Thank God I Found You'. Liedjesschrijvers Seth Swirsky en Warryn Campbell slepen zowel Carey als haar platenmaatschappij Columbia als haar producer Terry Lewis voor de rechter omdat het betreffende nummer teveel zou lijken op een nummer dat door hun is geschreven. 'Thank God I Found You' van Mariah's album 'Rainbow' zou volgens de schrijvers wel erg veel 'lenen' van het nummer 'One Of Those Love Songs' door Xscape. Zij verkochten dat nummer een jaar eerder dan Mariah's cd uitkwam. Frapant is dat beide nummers via platenmaatschappij Columbia zijn uitgebracht en dat de nummers werden opgenomen door dezelfde technicus. De aanklagers lijken hierdoor zeker een zaak te hebben.

Opnieuw auto-ongeluk Matthew Perry

'Friends'-ster en inmiddels filmster Matthew Perry was afgelopen weekend weer betrokken bij een auto-ongeluk. In mei reed Perry zijn gloednieuwe Porsche al aan barrels tegen een huis in de heuvels van Hollywood. Dit weekend liet hij zich vervoeren in een limousine door hetzelfde Hollywood. Perry zat comfortabel achterin toen de limousine tegen een Jaguar Convertible aanreed. Gelukkig raakte niemand gewond. De Jaguar heeft wel flinke schade opgelopen. Als vervolg op zijn filmsucces met Bruce Willis in 'The Whole Nine Yards' heeft Matthew Perry een kleine rol gekregen in de nieuwe Bruce Willis-film 'The Kid'. Deze film draait vanaf december in de Nederlandse bioscoop.

Stuntpiloot beboet voor tabaksreclame

De Litouwse stuntpiloot Jurgis Kairys, die onlangs een nationale held werd door met gevaar voor eigen leven ondersteboven onder tien bruggen op rij door te vliegen, is beboet omdat hij tijdens de vlucht reclame maakte voor een sigarettenmerk. Kairys moet 3.200 gulden betalen, hebben de autoriteiten woensdag gezegd.

Het parlement in Vilnius heeft de tabaksreclame onlangs aan banden gelegd, om zo op een lijn te komen met de Europese Unie, waar Litouwen zich bij aan hoopt te sluiten.

Kairys stelde dat hij geen cent wijzer is geworden van de reclame en dat tabaksfabrikant West slechts de kosten van de stuntvlucht had betaald. Hij zei dat hij zich vooraf al had gerealiseerd dat hij een boete riskeerde, maar dat hij wilde laten zien hoe dom het verbod op tabaksreclame is. Van zijn vlucht waren zo'n 200.000 mensen getuige, onder wie Formule 1-coureur Mika Hakkinen, die ook door West wordt gesponsord.

Duitse 'volle maan' kapster in de cel

Bij volle maan bleef de kapperszaak van de Duitse Ilka Brueckner de hele nacht open, omdat knippen bij maanlicht een zuiverende werking op het haar zou hebben. Maar nu is de 52-jarige kapster tegen de lamp gelopen.

Brueckner werd dinsdag gearresteerd, nadat ze had geweigerd de boete van 600 mark te betalen die haar was opgelegd wegens overtreding van de winkelsluitingswet. De kapster zegt de boete niet te kunnen betalen. Al het geld dat ze met het nachtelijke knippen heeft verdiend zou ze aan een kankerkliniek voor kinderen hebben geschonken. Justitie meldde dat Brueckner zes maanden kan worden vastgehouden als ze blijft weigeren te betalen. Als ze echter schriftelijk verklaart dat ze niet genoeg geld heeft, mag ze meteen weer vertrekken.

Haar zoon, Kay Petheo, beklaagde zich over de hardhandige arrestatie. Brueckner werd 'als een crimineel' behandeld, terwijl ze niets heeft misdaan, zei hij. Ze knipte alleen maar de bacteriën weg die zich bij volle maan in de haarpuntjes verzamelen.

Olympisch concert Bløf live via internet

Het concert wat Bløf donderdag 21 september geeft in het Holland House te Sidney geeft, hoeven de thuisblijvers niet te missen. Het optreden van Bløf zal via www.sport.nl live te volgen zijn.

Naast de al bekende en oude nummers, wordt er gemeld dat de band ook vast wat nieuwe nummers zal gaan spelen. Nummers van het album wat pas volgende week in de winkels ligt.

Het tijdstip waarop het concert zal plaatsvinden is niet helemaal met zekerheid vast te stellen, dit zal afhangen van de eventuele huldiging van de Nederlandse medaillewinnaars. In de planning ligt het concert op 's middags 1 uur.

Nederlandse weggebruikers erg aggressief

Nederland staat op een tweede plaats in Europa als het gaat om de aggressie in het verkeer. Groot Brittannië spant de kroon, dit land staat op nummer 1.

Volgens een groot onderzoek blijkt dat zowel Nederlanders als Duitersers flinke bumperklevers zijn. Volgens een top 5 wordt 'snijden' als meest hinderlijk ervaren door de automobilist zelf. Dit gevolgd door rijden over de vluchtstrook, door rood licht rijden en bumperkleven.

Volgens de verkeersorganisatie 3VO is het tegenwoordig niet abnormaal meer dat er regelmatig met messen en pistolen wordt gezwaaid achter het stuur. Het blijkt zelfs dat jaarlijks zo'n 1000 weggebruikers zich in het ziekenhuis laten behandelen wegens een ruzie in het verkeer.

Verbod op sluikreclame bij HMG

De Holland Media Groep (HMG) moet op zeer korte termijn de sluikreclame uit programma's van RTL 4 en 5 verwijderen. Het gaat hierbij vooral om programma's als Koffietijd, Eigen Huis & Tuin, De Vrienden van Amstel live, Spott, Live & Cooking en RTL Live.

In 1997 spande de HMG een rechtszaak aan tegen het Commissariaat van de Media, omdat ze door dit verbod veel inkomsten zouden mislopen. Uiteindelijk verloren ze de bodemprocedure. De HMG is in handen van een Luxemburgs bedrijf, op die manier ontliepen ze de Nederlandse regels voor sluikreclame op Nederlandse producten.

Ik kan me herinneren dat Veronica vorig jaar ook al een flinke boete kreeg omdat ze overdreven veel McDonalds en Coca-Cola producten in beeld hadden staan..

Ajax-drama verfilmd

"Daar hoorden zij engelen zingen", het verfilmde dramatische voetbalseizoen '99-2000 van Ajax is de opening van het International Documentary Filmfestival Amsterdam en het gaat op 22 november in premiére.

De filmers volgden de 100-jarige club tijdens het vorige seizoen. Ze volgden niet alleen de verrichtingen van Ajax-1, maar waren ook aanwezig tijdens bestuurs- en directievergaderingen. Ook werd er gefilmd op o.a. de Ajax-voetbalschool in Ghana.

Veronica sluit BigBrother forum

Op ons eigen forum postte roccomastino het laconieke bericht dat Veronica hun BigBrother forum heeft gesloten.

De tekst op de officiële BigBrother site:
Vol goede moed openden we op deze site een open forum waarop we iedereen uitnodigden om met elkaar over Big Brother te praten. We hoopten dat de bezoekers van deze site op een fatsoenlijke, respectvolle manier met elkaar van gedachten zouden wisselen.

Het spijt ons enorm te moeten constateren dat een open forum kennelijk voor een aantal mensen een vrijbrief vormt om beledigende, onsmakelijke, discriminerende en stuitende berichten te posten. Zelfs uitspraken te doen die wettelijk gezien strafbaar zijn. Dergelijke teksten wensen wij niet op deze site te bezigen.
Ons uitgangspunt dat forumdeelnemers de bewoners en collega-posters zouden behandelen zoals ze ook zelf behandeld willen worden, namelijk met respect, was kennelijk naïef. Hoewel de meeste posters zich volgens de gangbare omgangsvormen gedragen, verziekt een kleine groep het nu voor de rest.

Omdat het opschonen van het huidige forum niet zinvol blijkt, hebben we ervoor gekozen het huidige forum te sluiten. We komen zeker met een forum terug, maar in een andere vorm die voor ons beter te begeleiden is. In de hoop dat we al die enthousiaste, goedwillende posters dan weer mogen verwelkomen om over Big Brother te praten.

De internetredactie

Erg jammer voor Veronica, maar wij lullen gewoon lekker door over BigBrother op het FOK!Forum..

Iedereen is welkom natuurlijk
http://www.fokforum.nl

Britney's huis verwoest

De villa die Miss Spears in haar woonplaats Kentwood laat bouwen is afgelopen week totaal verwoest door een tropisch regenbuitje. De villa, die pas voor de helft klaar was, kost ruim 6 miljoen gulden en zal 12 slaapkamers, 2 zwembaden, 3 garages en 100 hectare tuin gaan bevatten.

De zangeres reageerde geschokt, maar vroeg wel eerst of er zich geen persoonlijke ongelukken hadden voorgedaan.

"Het terrein waar de villa staat is veranderd in een grote modderpoel", aldus de aannemer. De geplande verhuizing voor kerstmis zal nu dus ff worden uitgesteld.

Heeft iemand hier misschien nog ff een plekkie over om haar tijdelijk op te vangen???

Nog geen brandstofcompensatie

De Europese Commissie heeft de Nederland om opheldering gevraagd over de compensatie die de regering het wegtransport heeft toegezegd voor de hoge brandstofprijzen. De commissie gaat na of de maatregelen niet in strijd zijn met de Europese wetten. Zolang haar onderzoek duurt kan er geen steun worden uitgekeerd.

Aangezien zo'n onderzoek wel 3 maanden in beslag kan nemen, zal het wegtransport voorlopig nog op een houtje moeten bijten.

Korthals wil meer snelheidscontroles

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Korthals (justitie) wil het aantal snelheidscontroles op snelwegen verhogen, volgens zijn begroting van dit jaar. Deze maatregel neemt hij om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen. Met de nieuwe maatregel verwacht de minister zo in 2001 totaal zo'n 10 miljoen gulden aan boetes te ontvangen. Voor deze maatregel is een extra bedrag van 58 miljoen gulden uitgetrokken, dat over 4 jaar wordt verspreid.

Er wordt volgend jaar geëvalueerd of de maatregelen ook het gewenste hebben op de verkeersveiligheid.


Okee, nu is mij één ding niet helemaal duidelijk: gaat het nu om de uitstoot van CO2 te verminderen, de verkeersveiligheid te verhogen of gewoonweg weer automobilistje pesten en zakken vullen???
Ik vermoed het laatste omdat er voor die andere dingen toch veel effectievere methodes zijn.

Eerst radardetectors gaan verbieden en nu dit? Ik geloof dat het woord volksvertegenwoordiging niet meer op zijn plaats is.

Prostituee mag borstvergroting aftrekken

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een Deense prostituee mag de kosten van een borstvergrotende operatie wat zo'n slordige 8.000 gulden kost aftrekken van de belasting. De beroepscommissie van de fiscus heeft vastgesteld dat de vrouw, met haar grotere cup het produkt dat zij levert heeft verbeterd, meldde de krant B.T. dinsdag.

Ik vraag mij dan alleen af hoe ze er achter zijn gekomen dat het 'produkt' is verbeterd!
Ach ja, ik denk dat hoeren wel vaker aftrekken!
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.