Overdreven heisa!

Maarten (Mannee)
Het is een beetje de omgekeerde wereld, voor de tweede keer binnen een week neem ik het op voor een minister uit het zittende kabinet. In dit geval zelfs voor Donner, die nu weer in verband met de zaak Nienke Kleiss / Cees B. hevig onder vuur ligt. Netwerk mag dan hebben beweerd dat er DNA bewijs is achtergehouden, er is zeker niet bewezen dat dit ook echt het geval is.

Al in oktober 2004 was op de Frontpage te lezen dat het DNA van Cees B. niet matchte met het gevonden DNA-materiaal. Nu weet ik wel dat nieuwsposters van de FP niets ontgaat, maar we mogen toch aannemen dat één en ander dan toch zeker ook bij de rechtbank bekend was. Al met al lijkt dit dus een storm in een glas water.

Overigens riep Donner gisteren zelf ter verdediging dat we niet moeten vergeten dat het gaat om een verdachte die bekend had, maar dat raakt natuurlijk ook kant noch wal. Als iemand na zware druk van de politie een bekentenis aflegt, dan is het nog steeds de taak van het justitie om voor een eerlijk en zorgvuldig proces te zorgen. Zeker wanneer die bekentenis afkomstig is van een dergelijk labiel figuur.

De verkeerde veroordelen betekent immers ook nog altijd dat de echte dader nog gewoon vrij rondloopt.