Blu-ray: Ride Along 2

Daan de Witte (daan1601)

Kevin Hart en Ice Cube. Wie had ooit gedacht dat het een van de meest succesvolle comedyduo's van de afgelopen vijf jaar zou worden? In Ride Along werden de twee samengezet en dat leidde tot een vrij onverwacht megasucces in Amerika. 

In dit verhaal van de hand van Phil Hay en Matt Manfredi is het klungelige personage Ben net klaar bij de politieacademie en staat dus te popelen om rechercheur te worden. Daar zit zijn zwager, gespeeld door de altijd nukkige Ice Cube, dus echt niet op te wachten na de avonturen in het eerste hoofdstuk. Samen gaan ze uiteindelijk dan maar naar Miami om op onderzoek uit te gaan. Alleen hebben de heren niet door dat ze zich door hun aparte handelingswijze in een situatie storten waar ze in hun nachtmerries nog niet van hadden durven dromen.

Allereerst moet rekening gehouden worden met het feit dat de kijker hier te maken heeft met een comedy die geschreven is vóór Cube en Hart. Ze zullen zich dan ongetwijfeld met het script en het scenario bemoeid hebben, om te garanderen dat ze doen wat zij graag willen doen in een film met hun naam erop. Het is dan ook niet voor niets dat beide heren betrokken zijn als producer bij beide films. Dit leidt er dan weer wel toe dat de twee personages als een vis in het water het scherm af zwemmen. De timing is opnieuw zoals we die kunnen verwachten van een Cube/Hart-film en het vertoont daarmee erg veel overeenkomsten met het nog recentere Central Intelligence, waarin Hart een team vormt met de eveneens erg grappige Dwayne 'The Rock' Johnson.

Wel is de film met zijn 101 minuten voor het mooie net iets te lang. En een gevolg van comedy-films die te lang duren is meestal dat er een bepaald niveau van vermoeidheid optreedt. Dat is ook met Ride Along 2 het geval. Was de eerste film nog redelijk origineel, de tweede film raakt dat naarmate het verhaal vordert steeds verder kwijt en voelt aan als een simpele manier om geld te kloppen uit het publiek dat erg enthousiast was over het eerste deel. Misschien hebben de makers dat zelf ook wel aangevoeld, want over de hele wereld werden Ice Cube en Kevin Hart op pad gestuurd om de film te gaan verkopen, zo ook bij ons in het land. De extra's op het schijfje zijn dan weer wel leuk gevonden en voor het publiek dat genoten heeft van het eerste deel, is het dan ook gewoon zaak om te gaan genieten van nog een avontuur van dit soms tegenstrijdige duo. Zondagmiddag, here we come!