Tijdschrift: C'T Magazine

Wouter Kursten (Magneet)

We zijn alweer bij het derde en laatste computertijdschrift gekomen dat deze week besproken zal worden. Eergisteren was de Computer Easy aan de beurt, gisteren de Chip en vandaag C'T Magazine.

Zoals ook de andere twee tijdschriften ontvingen we van C'T Magazine het mei-exemplaar. Aangezien ik er zelf ook een abonnement op heb is deze review meer dan een momentopname.


C'T Magazine is duidelijk een tijdschrift dat is gericht op de gevorderde en ervaren computergebruikers. Alle artikelen gaan lekker diep in op de materie en er valt altijd wel iets nieuws te leren. Ook open-source en Linux komt natuurlijk regelmatig aan bod.

Zoals in bijna ieder computer gerelateerd tijdschrift besteedt C'T aandacht aan hard- en software. Het grote verschil is alleen dat overal veel dieper op ingegaan wordt. Ook komt er veel (semi-)professionele items aan bod. Zelfs de hypervisor Xen van Citrix komt bijvoorbeeld aan bod, een tool die toch echt alleen door professionals gebruikt zal worden (ook al zullen die vaker voor Vmware Vsphere of Microsoft Hyper-V kiezen)

In plaats van een cd mee te leveren heeft de C'T ervoor gekozen om een handleiding te maken om zelf een reddings-cd te maken voor het geval er iets met je computer gebeurt. Hierbij wordt er duidelijk vanuit gegaan dat de lezer behoorlijk wat kennis heeft aangezien niet iedere klik voorgekauwd wordt.

Op het gebied van hardware wordt er op de nieuwste hypes ingegaan op een behoorlijk hoog niveau. Voorbeeld: Waar USB3 voor thuisgebruik nog in de kinderschoenen staat wordt er uitgebreid ingegaan op hardware die aangesloten kan worden op de nieuwe, snellere variant van deze bekende aansluiting.

Dit blad is voor mij als behoorlijk ervaren professional iedere keer weer een genot om te lezen. Het niveau ligt lekker hoog en er staan iedere keer wel weer nieuwe dingen in die me aanspreken.

Meer informatie over dit blad vind je op de bijbehorende site.