DVD: Katt Williams - It's pimpin'pimpin'

Wouter Kursten (Magneet)

Na de twee eerdere standup reviews van een dvd van Katt Williams: American Hustle en Pimp Chronicles pt. 1 kunnen we hier nu een derde aan toevoegen. De dvd It's pimpin' pimpin' is een registratie van het optreden dat hij gaf in Washington DC in 2008.

 Aangezien dit de derde Katt Williams dvd is die wij in korte tijd reviewen komen we er niet onderuit om de drie te vergelijken. Het soort humor is nog steeds hetzelfde: behoorlijk grof en ook nu komt het woord nigger om de paar seconden uit Williams' mond. Wel is het duidelijk dat dit een recentere show is dan de eerste twee. De humor is beter uitgewerkt, er zit een duidelijke rode draad in en de show duurt langer.

Met een lengte van 77 minuten is deze show een goed half uur langer dan de shows op de twee eerdere dvd's. Dit geeft Williams zoals gezegd de kans een echte rode draad te verwerken in zijn show. Zonder al te veel op te vallen komt hij hier regelmatig op terug maar telkens weer op een net andere manier zodat het niet de kans krijgt irritant te worden.

 Ook de Amerikaanse verkiezingen van 2008 die op het moment van opname nog gehouden moesten worden zijn natuurlijk een goede bron van inspiratie voor Williams. Hij weet alle kandidaten wel belachelijk te maken inclusief de latere president Barrack Obama. Dat je hierbij niet de kans krijgt om bij te komen van het lachen mag ondertussen vanzelfsprekend zijn bij een show van Williams.

Er staan wel wat extra's op deze dvd maar verder dan wat behind the scenes beelden, en een dag in DC met Katt Williams komt men niet. Wel denk ik dat ook deze dvd zeker een aanrader is om te kopen. Hoewel ik de dvd's vrij kort op elkaar gekeken heb ik nooit het idee gehad grappen al een keer gehoord te hebben.