DVD: Katt Williams - The Pimp Chronicles pt. 1

Katt Williams is op het moment één van de vele stand up comedians waarvan Pias Comedy een dvd uitbrengt in Nederland. hadden we eerder al onder andere Jeff Garlin en Dana Gould, nu hebben we 2 dvd's van Katt Williams ter review mogen ontvangen. Deze review gaat over de eerste van de twee: The Pimp Chronicles pt. 1.

 


Katt Williams werd op twee september 1973 als Micah Williams geboren in Cincinnati, Ohio, USA. Naast zijn stand up werk is hij ook actief als acteur en rapper. Hij kreeg een beurs aangeboden voor de Horizon Science Academy maar besloot deze niet aan te nemen. In plaats daarvan ging hij zijn idolen als Bill Cosby en Eddie Murphy achterna en hij werd comedian.

Williams zal geen enkel onderwerp mijden maar het liefst is hij toch bezig over negers, wiet en sex. Ik denk dat het woord nigger toch wel het meest gebruikte woord is in deze show. Ook de Amerikaanse tegenhanger van de Bond tegen Vloeken zal niet helemaal blij zijn met deze shows. De humor van Katt Williams is te omschrijven als over the top, hilarisch, geniaal en gewoon steengoed. Hij schuwt geen vooroordelen maar weet ze naast ze te bevestigen ook compleet belachelijk te maken. Af en toe is hij ronduit grof maar weet dit zo te verpakken dat het weer superkomisch is.

 

Het pimp image wat hij weet neer te zetten is gewoon 100% geloofwaardig. Ook de openingsscene met één van de grootste rappers op deze aardkloot is gewoon supergoed te noemen en wat mij 100% pimp lijkt. Iets dat het pimpgehalte ook nog eens omhoog weet te schroeven, is het introduceren van alle bekende gasten in de zaal en de manier van binnenkomen van Katt Williams zelf.

Helaas duurt de show op deze dvd net als bij bijna alle standup dvd's simpelweg te kort. Met slechts 45 minuten is het zelfs in vergelijking met andere shows aan de korte kant. De extra's op deze dvd stellen niet zo heel erg veel voor. Een paar extra stukjes voor bij de intro, een clip met een aantal bekende vrienden van Katt erin, en een video met zijn koters. Al met al krijgt deze dvd vier sterren van mij.