Blu-Ray: A Perfect Getaway

Martijn van Veen

Na het bekijken van Strange Wilderness zal het misschien raar klinken dat Steve Zahn nu in een thriller speelt. Van knotsgekke natuurspecialist tot een pasgetrouwde man in A Perfect Getaway. Nou is een pasgetrouwde man zijn niet het engst, maar de moorden op Hawaï wel, waar Steve met zijn nieuwe vrouw op huwelijksreis is.


Cliff (Steve Zahn) en Cydney (Milla Jovovich) zijn een getrouwd stel. Op hun huwelijksreis krijgen ze te maken een moord op een pasgetrouwde stel. De politie waarschuwt dat de moord gepleegd is door een man en een vrouw. De moordenaars bevinden zich ook nog op het deel van het eiland waar Cliff en Cydney hun hiketocht gepland hadden. Tijdens het hiken komen ze Nick (Timothy Olyphant, The Girl Next Door) en Gina (Kiele Sanchez, Lost) tegen. Samen met Nick en Gina loopt het pasgetrouwd stel verder van de bewoonde wereld, wie zegt dat ze te vertrouwen zijn? En waar zijn de man en vrouw, aan wie Cliff en Cydney geen lift wilden geven?

Over het plot is niet zo lang nagedacht. Het is niet bijster origineel, maar de uitwerking daarvan is wel goed te noemen. Aan het begin van de film is het nog pais en vree, Cliff en Cydney zijn getrouwd en gaan op reis naar Hawaï. Smoorverliefd rijden ze naar het strand, maar onderweg komen ze al creepy dingen tegen, zoals een opgefokte Kale en zijn vrouw Cleo (waaraan ze geen lift willen geven). De film begint romantisch en vrolijk, maar voorzichtig komt er meer spanning in het verhaal. Naarmate de film vordert kom je steeds meer te weten over de moorden. Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen, tot... de ontknoping.

Alle puzzelstukjes kun je opruimen, want alles wat je in het voorgaande uur gezien heb is trucage. De makers van de film hebben je op het verkeerde been gezet en komen met een geniale twist, die je niet ziet aankomen. De ontknoping is spannend gefilmd met een collage aan beelden. Over beelden gesproken, de blu-ray versie is een verademing voor de film. De prachtige zee en bergen zien er oogstrelend uit in de blu-ray kwaliteit. Helaas zitten er geen extra's bij, een mooie reportage over Hawaï of filmcommentaar was een leuke toevoeging geweest.


A Perfect Getaway is een geslaagde film geworden. Het is niet altijd even spannend, maar de twist na een uur is hét hoogtepunt. Helaas is de film geen topper meer als je het de tweede keer kijkt, de twist houdt de film hoog. Eervolle vermelding voor Timothy Olyphant, die voortreffelijk de rol van de creepy Nick neerzet.