Aangehouden man vermissingszaak vrijgelaten

qltel

De 34-jarige man die was aangehouden vanwege betrokkenheid bij de vermissing van Sam Bruijs en Femke Lucas uit Bergen op Zoom is vandaag vrijgelaten. De man stond gistermiddag voor de rechter-commisaris.

De Portugese krant Correio da Manhã meldde dat de man die de Marokkaanse en Nederlandse nationaliteit heeft, de meisjes de dag voor hun ontdekking in Albufeira had ontmoet en meteen daarna de autoriteiten had gewaarschuwd dat het om de vermiste meisjes ging.

De Brabantse politie meldde eerder dat de man was aangehouden omdat hij niets zou hebben gedaan om de meisjes terug te brengen bij hun ouders, terwijl hij had kunnen weten dat ze waren vermist. De tip waar de meisjes waren zou zijn gekomen van de eigenaresse van het hostel waar de meisjes verbleven.

De Nederlandse autoriteiten hebben om de uitlevering van de man gevraagd maar daar kan nu volgens de krant Correio da Manhã formeel geen sprake meer van zijn. Het Nederlandse OM laat aan het Algemeen Dagblad weten niet op de hoogte te zijn van de vrijlating en weet niet of dit bericht klopt. De man blijft voor het OM wel verdachte en ook het uitleveringsbevel blijft van kracht.