Valve gaat 'echte screenshots' verplichten in Steam Store

Wouter (2dope)

Valve gaat haar richtlijnen omtrent de marketing van games op het Steam-platform aanpassen. Alle games moeten actuele, in-game screenshots gaan gebruiken voor het marketen van hun games. Het nieuwe beleid gaat in werking vanaf de Discovery Update 2.0 van de Steam Store.

"We zijn in het verleden niet ontzettend duidelijk geweest over de richtlijnen die we hanteren voor het gebruik van screenshots. We willen de volgende update graag aangrijpen om hier een aantal regels voor op te stellen. Wanneer het screenshot-gedeelte van een game afbeeldingen bevat die niet de game zelf afbeelden, kan dit voor verwarring zorgen bij de consument", zegt Alden Kroll, een interface designer bij Valve. Valve wil verder dat screenshots te allen tijde prioriteit hebben over concept art.

Het bedrijf geeft verder aan dat het niet zal 'jagen' op beeldmateriaal van games, maar geeft aan dat het feitelijke doel van het nieuwe beleid is om klanten simpelweg te laten zien wat ze (in-game) kunnen verwachten.

De beleidswijziging van Valve is interessant omdat er recent veel te doen was om de PlayStation 4- en pc-game No Man's Sky. Op de Steam-pagina van dat spel waren screenshots te zien waarin features verborgen zaten die helemaal niet in de game zelf voor komen. Hierdoor probeerden veel consumenten hun geld terug te krijgen omwille van misleidende reclame, en vaak met succes. Boze gamers gingen vervolgens lobbyen bij een reclamewaakhond die daarna een onderzoek startte naar de vermeende misleidende marketingtrucs van ontwikkelaar Hello Games.

Valve gaat Steams screenshot-beleid aanpassen
Valve gaat Steams screenshot-beleid aanpassen