Geen actieve rol Brein in aanpak downloaders

Redactie

Stichting Brein is niet van plan om een actieve rol te spelen in het aanpakken van individuele Popcorn Time-gebruikers. De piraterijbestrijder laat dat over aan de betrokken partijen en geeft zelf de voorkeur aan een voorlichtingstraject.

"Het is zo dat we rechthebbenden voorlichten over de drempels die er zijn bij een dergelijke aanpak en wat daar allemaal bij komt kijken", legt directeur Tim Kuik uit tegenover Entertainment Business. "Brein is dan ook niet betrokken bij voorbereiding van dergelijke zaken; deze partijen huren zelf hun IT-experts en advocaten in."

Volgens Kuik staat het water bij verschillende rechthebbenden al tot hun lippen. "Zij willen, net zoals in Duitsland, schadeclaims indienen bij illegaal downloadende eindgebruikers. En dat gaat ook gebeuren", verwacht hij.

Torrents time is een webversie van het populaire Popcorn time. Hier kun je films en series op eenvoudige wijze streamen. Eind vorig jaar werd bekend dat een groep Nederlandse producenten en distributeurs gezamenlijk naar de rechter stapt om de staat aansprakelijk te stellen voor de schade die de filmsector lijdt door illegaal downloaden.

Geen actieve rol Brein in aanpak downloaders
Geen actieve rol Brein in aanpak downloaders (Foto: BuzzT)