Universal haalt recordomzet ondanks piraterij

Zojuist ontvingen wij van Universal Pictures een persbericht waarin zij vol trots melden dat zij op 8 april een internationale bioscoopomzet van 1 miljard US Dollar heeft behaald. Nooit eerder bereikte de filmmaatschappij een dergelijke hoge omzet zo snel in het jaar. Het vorige record was in 2013. Toen doorbrak Universal de internationale 1 miljard dollargrens op 31 mei.

Het is voor Universal de negende keer op rij dat de internationale (niet Amerikaanse) bioscoopomzet de 1 miljard dollar doorbreekt. Dit jaar werd de omzet vooral gevoed door Fifty Shades of Grey ($401.2M) en Furious 7 ($316M in één week). Die laatste moet zelfs in grote markten als China en Rusland nog in première gaan.

Fifty Shades staat deze week op de tiende plek voor wat betreft torrent-downloads. De CAM-versie van Furious 7 komt nieuw binnen op plek 5.

Hoe de studio deze records wil inzetten om de schuld van dalende inkomsten naar het downloadgedrag van consumenten aan te tonen zal nog moeten blijken, maar vooralsnog lijkt het erop dat de enorme populariteit van Popcorn Time geen enkele negatieve invloed heeft, en - zoals vaker aangetoond - juist omzetverhogend werkt, hoewel Timmetje Kuik daar natuurlijk het gefinancieerde zijne van zal denken.

popcorn time
Dank je wel Popcorn Time!

Update: Informatie over downloadranking toegevoegd.