België: doodrijder meldt zich bij politie

anoniem_22072019030306

De man in België die was ondergedoken na een dodelijke aanrijding heeft zichzelf aangegeven bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen. De 21-jarige Muhammed A. geldt als verdachte van het ongeval waarbij woensdag een 12-jarig meisje om het leven kwam. Omdat de man doorreed na de aanrijding en zich niet bij de politie meldde, begon de politie een klopjacht en werd een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

De Belgische justitie heeft maandagochtend laten weten dat Muhammed A. zichzelf heeft gemeld bij de politie, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De man uit Schaarbeek wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Justitie vraagt zijn aanhouding voor 'onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval' en 'vluchtmisdrijf', het verlaten van de plek van het ongeval in Vilvoorde.

Na het ongeval kon de politie woensdag het type auto en het kenteken achterhalen. De blauwe BMW 5 type GT kon alleen worden bestuurd door Muhammed A. en zijn vader Fahrettin. Later kwam vast te staan dat de 21-jarige zoon de auto bestuurde tijdens het ongeval. Vader, zoon en vriendin van de zoon sloegen echter op de vlucht en waren spoorloos. De politie deed verschillende huiszoekingen en cirkelde vrijdag met een helikopter boven Vilvoorde.

Volgens Belgische media riskeert Muhammed A. een gevangenisstraf van zeven jaar; vijf jaar voor het dodelijk ongeval, twee jaar voor het vluchtmisdrijf. Ook kan hij een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod krijgen. Het zou niet zijn eerste rijverbod zijn. Al drie keer eerder werd Muhammed A. door de politierechter veroordeeld, waarbij hij steeds zijn rijbewijs korte tijd kwijtraakte. Ook wordt zijn naam genoemd in een witwasdossier.