FOK! Wat een weer: regen en nog eens regen

Monique Verlind (DJMO)

Vandaag beginnen we de dag met een gratis tip van modje Nattekat: "Men neme een metalen emmertje van ongeveer een liter, men doet er enorm heet water in en als je even geduld hebt, wordt de kamer waar je je in bevindt een paar graden warmer. De damp die vrijkomt helpt ook enorm en zorgt ervoor dat die warmte ook goed vastgehouden wordt. "

Het weerbeeld voor vandaag is weinig veranderd ten opzichte van gisteren. Gisteren begon het met regen, en hoewel het afgelopen nacht wat droger leek, zal het vandaag ook een natte bedoening zijn. De middagtemperatuur ligt tussen de 7 en 10 graden. Zaterdag neemt de kans op neerslag iets af, en pas zondag komt de temperatuur weer boven de 10 graden uit.

Wie kent Ouwesok niet op de Frontpage? Hij is ook actief in het fotoforum! Van de week plaatste hij daar deze prachtige herfstfoto. De foto werd genomen vlakbij het Veluwse dorpje Heerde. Meer mooie foto's zien? Neem dan snel een kijkje op het forum!

Herfst in het bos (Foto: Ouwesok)
Herfst in het bos (Foto: Ouwesok)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* Vandaag is het wereldvoedseldag. Dagelijks sterven er 24.000 mensen, waarvan er 18.000 nog kind zijn, door het gebrek aan voedsel en schoon drinkwater.

* In 2012 werd de Kunsthal Rotterdam slachtoffer van een brutale kunstroof. Er verdwenen onder meer werken van Picasso, Matisse, Monet en Gaugain. In 2014 werden de verdachten veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de gestolen werken.

* In 1923 wordt de Walt Disney Company opgericht door Walt Disney en zijn broer, Roy Disney. De originele naam van het bedrijf was The Disney Brothers. De huidige naam werd in 1986 aangenomen. De eerste animatiefilm werd uitgebracht in 1937: Sneeuwwitje en de zeven dwergen.


Het is echt weer om met een dekentje op de bank te kruipen en een filmpje te kijken ...