3-jarige peuter schiet 1-jarig kind dood

dekatophetspek

Net toen we dachten we dat we met een 10-jarige moordenaar in Canada wel weer een dieptepunt hadden bereikt komt er een dieptreurig bericht binnen uit de Verenigde Staten van vuurwapens Amerika. Een 1-jarige dreumes uit Cleveland is gisteren namelijk door een 3-jarig kind met een pistool doodgeschoten. Volgens de Amerikaanse tv-zender ABC 5 had de 3-jarige het pistool, waarmee het noodlottige schot werd afgevuurd, in een huis in de wijk East Side onbeheerd aangetroffen.

Politiechef Calvin Williams liet de toegestroomde media weten dat het een treurige dag is voor de stad Cleveland. "Een kind van 1 jaar heeft vandaag zijn leven verloren." Politie doet momenteel nog onderzoek naar hoe het jonge kind aan een doorgeladen pistool kon komen, maar Williams denkt dat de eigenaar van het vuurwapen het ding liet rondslingeren.

Volgens ABC 5 is het 1-jarige slachtoffer geïdentificeerd als Braylon Robinson. Volgens politiechef Williams was er tijdens het fatale moment minstens één volwassene in het huis aanwezig. De naam van de ouders van het schietende kind is nog niet bekendgemaakt maar Williams liet duidelijk weten dat deze verantwoordelijk zullen worden gehouden voor de daden van hun spruit.

De aangeslagen politieman gaf op onverscholen wijze zijn mening over wapenbezit in de Amerikaanse stad en staat. "Dit is weer een nutteloos verlies van leven voor de stad en het is er weer eentje die regelrecht is gerelateerd aan vuurwapens. We zullen eens goed moeten kijken naar wat we kunnen doen om deze vuurwapens uit de maatschappij te kunnen weren, aangezien er aan het bezit daarvan nog nooit iets goeds voort is gekomen."