Jochie (10) vermoordt kleuter

De 10-jarige L.T. was apetrots op zijn eerste moord. Hij schepte er zelfs over op tegen zijn vriendjes. Wel vroeg hij aan zijn matties of ze hem niet wilden verraden. Het lijdend voorwerp, Lee Allan Bonneau, was pas zes jaar oud.

Het gebeurde allemaal bij de ingang van een bingohal in het Canadese Saskatchewan. De peuter ontving een aantal klappen met een stok, werd vervolgens in het water geduwd en kreeg nog een flinke steen op zijn hoofd gegooid door de gedragsgestoorde L.T.

In de eerste instantie kwam L.T. met een verhaal dat een oudere jongen Lee vermoord zou hebben, maar bijt- en bloedsporen wezen uit dat het 10-jarige jochie zeer waarschijnlijk de dader zou zijn.

L.T. hoort naar eigen zeggen allerlei stemmen in zijn hoofd. Zijn vriendjes had hij gevraagd om niets te zeggen, omdat hij bang zou zijn om de gevangenis in te gaan. Wat dat betreft is er goed nieuws voor L.; tot een leeftijd van twaalf jaar kan je in Canada niet vervolgd worden voor criminele daden.

Het 6-jarige slachtoffer zat bij een pleeggezin. Hij was uit huis geplaatst vanwege de vrees voor huiselijk geweld. Bovendien heeft zijn biologische moeder laten weten suïcidaal te zijn.