FOK! Wat een weer: Buien Her en Der

WebHawk (Hemmo)

Goedemorgen. Nou, we hebben het overleefd! De "Superstorm des doods". Helaas bleek dat "des doods" iets meer werkelijkheid te worden dan gisteren voorspeld. Het kon met recht de storm van de eeuw (klik voor meer cijfers) genoemd worden, want er heeft zich in de 13 jaar dat deze eeuw rijk is nog niet eerder zo'n storm voorgedaan. De laatste keer dat we een dergelijke storm hadden was op 25 januari 1990. Even geleden dus.

Op de dijk bij Urk ging het er flink aan toe. (Foto: Gerko van Kampen)
Op de dijk bij Urk ging het er flink aan toe. (Foto: Gerko van Kampen)

De storm die gisteren over het westen van Europa waaide, bevindt zich momenteel in het noordwesten van Rusland, en we hebben hier nog met wat uitlopers te maken. Door een onstabiele lucht zijn er veel buien in ontwikkeling, dus droog zullen we het niet houden. Met een graad of 12 zal het net iets meer herfst worden dan veel mensen graag zouden willen. Het is overigens wel een redelijk normale temperatuur voor eind oktober.

Morgen zal het aantal buien behoorlijk afnemen en zal de zon zich wat meer laten zien. De temperatuur zal niet boven de 12 graden uitkomen, iets wat zich de rest van de week zal aanhouden hoewel het iets wisselvalliger kan worden. In de loop van komend weekend komt er een nieuw lagedrukgebied van de oceaan over Groot Brittannië richting Nederland. Er zijn lieden die daaruit een vergelijkbare storm denken te kunnen voorspellen, maar daar hou ik me de komende dagen nog even verre van. 
 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen. Tot 4 november mag je deze foto's mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 Nikky keek gisteren na de storm om 16.00 uur uit over Groningen en kreeg dit prachtige uitzicht voorgeschoteld.
Nikky keek gisteren na de storm om 16.00 uur uit over Groningen en kreeg dit prachtige uitzicht voorgeschoteld.