Vrouw eet schuursponzen

Harm (mouthman)

Kerry Trebilcock is maar een raar mens. De Britse tandartsassistente houdt er een uiterst merkwaardig dieet op na. Schuursponsjes staan bovenaan haar lijst van favoriete snacks. Berichtten wij eerder over een meisje dat van plastic houdt, deze 21-jarige Britse spant de kroon.

Kerry houdt niet alleen van schuursponzen, zeep besmeert ze met ketchup en mosterd of doopt ze net als een koekje in haar thee. De zeep moet echter wel biologisch zijn en ruiken naar citroen of limoen. De vreemde afwijking wordt in de medische wereld pica genoemd en komt voornamelijk voor bij zwangere vrouwen en kleine kinderen. Inmiddels heeft de jonge vrouw minstens vierduizend sponsjes naar binnen gewerkt.

Het gekke gedrag begon toen ze tijdens een vakantie in 2008 een infectie opliep. Hoewel het aanvankelijk begon als een onbedwingbare behoefte aan junkfood, was dat al snel niet voldoende. "Nadat ik een dubbele portie lasagne had gegeten en een hele bak ijs, had ik nog steeds honger. Ik besloot om ter afleiding de afwas te gaan doen. Toen ik een nieuw schuursponsje uit de verpakking haalde, voelde ik plots de onbedwingbare behoefte om dat op te eten. Het smaakte nergens naar, maar naderhand voelde ik me eindelijk voldaan", zo vertelt ze.

De kleine Kerry, die maar zo'n 50 kilo weegt, heeft last gehad van heftige buikkrampen, obstipatie en diarree. Om van het vreemde gedrag af te komen volgt ze inmiddels therapie. Ook slikt ze voedingssupplementen om haar tekort aan voedingsstoffen aan te vullen.