Tienermeisje verslaafd aan plastic

Kailyn is een bijzonder kind. Het 18-jarige meisje uit het Californische Sacramento is namelijk verslaafd aan plastic. Niet dat ze het nu in haar voorgevel laat spuiten, maar de verslaving kun je best letterlijk nemen. Het tienermeisje kan de verleiding niet weerstaan om plastic voorwerpen op te eten.

Kailyn heeft sinds haar zevende al ruim zestigduizend plastic voorwerpen opgegeten. Ze prefereert zelfs een plastic wegwerpbordje boven een voedzame maaltijd. De jonge Amerikaanse treedt nu met haar eetverslaving naar buiten in een aflevering van het tv-programma 'My Strange Addiction' op vrouwenzender TLC.

"Ik heb al twaalf afstandsbedieningen opgegeten", bekent Kailyn. "Verder heb ik al meer dan 5.000 kralen, meer dan 1.000 cocktailprikkers, 100 vorken, ongeveer tien flessen water, twee fopspenen, drie cd-doosjes, ongeveer 50 hangers en ongeveer 25 plastic deksels opgegeten."

Het gaat haar niet zo zeer om de smaak, maar meer om de structuur van plastic die het zo verslavend maakt. "Het is de manier waarop het kraakt. Het heeft een ruwe maar tegelijk ook gladde structuur."

Van alle plastic voorwerpen die ze heeft gegeten behoort de afstandsbediening wel tot haar favorieten. "Ik haal er een knop af, die ik aan beide kanten van mijn mond laat rollen waarna ik deze doorslik", verklapt Kailyn hoe ze een afstandsbediening opeet.

Het meest gegeten voorwerp is wel een plastic cocktailprikker. Die zijn ruimschoots voorhanden in het restaurant waar ze werkt. "Ik ben gastvrouw in een restaurant. Verreweg het meeste plastic dat ik eet haal ik hier vandaan. Op een normale dag zonder stress, eet ik zo vijftien cocktailprikkers."

Benieuwd naar het meisje en haar verslaving? Een filmpje is hier te zien