WRC wil meer F1-coureurs aantrekken

Peterselieman
Promotor van het World Rally Championship Simon Long wil dat er meer Formule 1-coureurs een rally gaan rijden. Vorige week debuteerde Kimi Räikkönen in het kampioenschap en inmiddels hebben ook Robert Kubica en Sebastian Vettel hun interesse in de sport getoond.

Volgens Long zullen beide sporten er van profiteren, te meer omdat afgelopen winter rallykampioen Sébastien Loeb al bij Red Bull getest heeft en hij interesse heeft om voor Toro Rosso te gaan rijden. "Ik dat het fantastisch is dat veel Formule 1-coureurs interesse in het WRC tonen. We hebben twee motorsportklasses op het hoogste niveau en coureurs geloven er in beide klasses in dat ze de beste ter wereld zijn als ze achter het stuur kruipen."

"We hebben Sébastien die later dit jaar in Abu Dhabi het tegen de besten (in de Formule 1, red.) op gaat nemen en in Finland was het omgekeerd (met Kimi Räikkönen, red.). Beiden zijn een goed voorbeeld van het buiten de eigen raceklasse kijken en het is een gevecht om de macht om wie de beste coureur is en waar de mens en machine het meeste op de proef gesteld worden."

"Ik hou van deze clash in de pikorde van de besten. Er zijn veel overeenkomsten in de mentaliteit tussen de rijders in de Formule 1 en het WRC: agressie, ervaring en het geloof in dat je de beste bent. Hopelijk gaat het een lange strijd worden."