Engelaar: "PSV voorname kampioenskandidaat"

donroyco
PSV-aankoop Orlando Engelaar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: de middenvelder wil kampioen van Nederland worden.

Het veroveren van de titel is voor de bijna dertiger een grote droom. "Dat is toch iets waar je je hele carrière naartoe werkt. En die kans is bij PSV een stuk groter dan bij NAC Breda, FC Twente of Schalke 04", zegt Engelaar in gesprek met Sportweek.

"We hebben een stevig geraamte en veel voetbal en creativiteit in de ploeg. We zijn zeker een voorname kampioenskandidaat. Ajax en AZ gaan ook meedoen. En ik vlak Feyenoord niet uit, verwacht dat ze zeker bij de top vijf gaan spelen. Met de komst van Mario Been en Leo Beenhakker is er weer vertrouwen in Feyenoord."

Ondanks dat hij pas sinds kort speler van PSV is, sluit de van Schalke 04 overgekomen Engelaar een nieuw buitenlands avontuur niet uit. "Ik zie PSV niet als een tussenstation, ik word dertig jaar, dus als ik nog drie, vier jaar bij PSV speel, dan ben ik een tevreden man. Maar mocht het gaan lopen en er komt weer buitenlandse interesse, dan sta ik daar best voor open."

"Mijn belevenissen bij Schalke 04 maken me daar niet afkerig van. Ik vind de Bundesliga nog steeds een geweldige competitie. Ik ben alleen op het verkeerde moment, bij de verkeerde club in Duitsland terecht gekomen. Een echt voetballende ploeg had beter bij me gepast dan Schalke 04."