McClaren trots op nieuwe spelers

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend gaat het nieuwe Eredivisie-seizoen weer van start. FC Twente beëindigde de vorige jaargang als tweede, maar trainer Steve McClaren vraagt zich af of zijn ploeg in staat is dit huzarenstukje nog eens te herhalen.

"Een nieuw seizoen, waarin het, zoals ik tegen de spelers heb gezegd, nog een keer zo lastig zal zijn het succes te herhalen," liet McClaren in een reactie weten. Toch kijkt de Brit vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "Ik ben er van overtuigd dat het mogelijk is, maar we zullen ook nu, met het vertrek van enkele goede spelers, weer aan het team moeten bouwen. Ook dit seizoen is het doel weer het maximale uit onze mogelijkheden te halen."

Met het vertrek van Eljero Elia en Marko Arnautovic heeft FC Twente mogelijk veel kracht ingeboet. De trainer is echter ook erg te spreken over de nieuwe aankopen. "De afgelopen periode was lastig. We moesten goede spelers die vertrokken zijn zien te vervangen. Ik ben bijzonder verheugd over de spelers die we hebben weten vast te leggen. Enkele jonge talentvolle Nederlandse spelers, daarnaast een aantal uitstekende spelers uit het buitenland."

De eerste uitdaging van het seizoen is Sporting Lissabon. "Met deze groep wacht ons een aantal uitdagingen. De eerste daarvan is de derde kwalificatieronde van Champions League. Het is zaak in Portugal een goed resultaat te behalen. Vervolgens moeten we het dan thuis, met ons publiek als twaalfde man, af zien te maken."