Ook Belgen ontvangen 'scheppingsbrochure'

Veerle (Volpez)

Nederland heeft hem al gehad, maar nu zullen ook de Vlamingen heb in de bus krijgen: de 'scheppingsbrochure'. Als het aan christelijke Nederlandse verenigingen ligt, worden er 'een paar honderdduizend' van deze brochures in België verspreid.

De brochure met de titel 'Evolutie of schepping, wat geloof jij?' viel in februari bij 6,6 miljoen Nederlandse huishoudens op de mat. De aanleiding was de tweehonderdste verjaardag van Darwin. Ook de Belgen zullen de brochure, waarin uitgelegd wordt waarom het Bijbelse scheppingsverhaal geloofwaardiger is dan de evolutietheorie van Darwin, binnenkort op de mat vallen.

Bert Dorenbos, een van de initiatiefnemers van de folders laat weten dat er in heel Europa interesse is voor de brochure. "Maar we beginnen in België, want de brochure bestaat voorlopig alleen in het Nederlands." Dorenbos ziet echter wel mogelijkheden om de brochure te gaan vertalen.

Een aantal Vlaamse gezinnen hebben de brochure al ontvangen. Volgens Dorenbos hebben Belgische sympathisanten de folders eerder al aangevraagd en op eigen initiatief verspreid. "We zijn nog aan het onderzoeken hoe we heel Vlaanderen op een systematische manier kunnen bereiken", aldus Dorenbos. Hiervoor zijn er al wel contacten gelegd met bevriende organisaties in België, maar deze zijn met name lokaal actief. "We zoeken een landelijk netwerk waarop we beroep kunnen doen."