75 procent liever relatie dan carrière

Stefan

Als FOK!kers voor de keuze zouden staan: je relatie opgeven of je carrière, dan kiezen ze massaal voor het laatste. Ruim 73 procent van de 3000 stemmers op de FOK!poll vindt het hebben van een partner belangrijker dan een baan die ze zelf erg leuk vinden.

Uiteraard is in veel gevallen beide goed te combineren. Toch was FOK! benieuwd naar wat men zou kiezen als het er op aan zou komen. Velen gaven als argument: 'Ik heb liever een leven zonder carrière dan een leven zonder relatie.' ReserveBelg zegt: "Geluk in het leven lees ik niet af aan wat ik doe tijdens mijn werk maar wat ik in het leven (lees privé) doe, dus stel ik mijn relatie met mijn vriendin (en tevens beste maat) veel hoger dan een carriere."

Horned-Reaper: "Absoluut mijn relatie! Geluk is mij toch een stuk meer waard dan geld af stand... Dan woon ik liever op een klein hutje in de hei met mijn grote liefde dan dat ik alle geld van de wereld heb maar me iedere dag zo kapot werk dat ik geen tijd voor m'n vrouw en kinderen heb."

Niet afhankelijk
De vrouwelijke user Shayndel denkt er wat nuchterder over na: "Moeilijke vraag, maar ik zal er in elk geval voor zorgen dat ik mijn eigen inkomen heb. Ik wil niet afhankelijk zijn van een man. Heb de laatste jaren veel vrouwen gezien die hun baan opgaven voor hun man en dat de/het relatie/huwelijk stuk ging."

User Marve wist al snel wat de uitslag zou worden: "Relatie zal het hier op FOK! gaan winnen omdat hier veel jonge mensen zitten die nog geen carrière hebben en nog niet genoeg ervaring hebben met relaties. Het scheelt echt heel veel of je dit aan iemand vraagt die 20, 30 of 40 is." En Espabilado meent: "Carriere, want als ik met een carriere zou bezig zijn en dat deel is van m'n leven en ik zou het moeten opgeven voor een relatie dan past die relatie blijkbaar niet bij m'n leven. En gezond voor een relatie is het vaak ook niet als men er iets voor moet opgeven wat men minder happy maakt."

Tot slot de interessante vraag van een AtheistischFundamentalist: "Welke vrouw hier wil er eigenlijk een relatie met een man zonder carrière?" Ook je mening geven? Dat kan hier.