'Joran niet meer welkom op Aruba'

Icoon HollowayDe Arubaanse minister van Justitie, Rudy Croes heeft Joran van der Sloot bestempeld tot persona non grata op het eiland. "Behalve voor justitieel onderzoek is hij hier niet meer welkom", aldus de bewindsman.

Deze uitlating vergelijkt Croes met de maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgesproken om Arubaanse en Antilliaanse probleemjongeren aan te pakken. Minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, werkt momenteel aan een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt Antilliaanse raddraaiers als 'ongewenst' te verklaren. In dat geval zouden ze dan teruggestuurd kunnen worden naar de Antillen.

"Laat Joran nu het eerste voorbeeld zijn van een Nederlander die niet gewenst is op Aruba", aldus minister Croes, die ervan op de hoogte is dat het juridisch nog onmogelijk is om hem daadwerkelijk de toegang tot het land te ontzeggen. Maar ik wil hem hier niet hebben."

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.