School te koop op eBay

Athlon_2o0o
eBay Je kan tegenwoordig bijna alles vinden op eBay: het gemeentebestuur van het stadje King Cove in Alaska heeft een lokale school aangeboden op de veilingsite eBay. Ze hopen voor het gebouw 1,8 miljoen dollar te ontvangen.

Het gebouw wordt niet meer als school gebruikt, en kan door de koper gebruikt worden voor commerciële doeleinden. "Het gebouw ligt in het hart van Alaska's rijkste wateren. Wij hebben zalm, heilbot, krab en zwaardvissen. En dat allemaal recht voor de deur van de school", aldus Karen Montoya, woordvoerster van de gemeente. Ze is hoopvol dat het streefbod gehaald wordt. Het hoogste bod ligt nu net boven de 400.000 dollar. "Er zijn al meer dan vijfhonderd bezoekers op de pagina geweest en wij hebben een aantal telefoontjes gehad van mensen die extra informatie zochten". Er wordt al gebouwd aan een nieuwe school voor het stadje.

Het bestuur van het stadje kwam op het idee doordat ze in 2003 een veerpont op eBay hadden verkocht. Eerder werden er al een baby, borsten, borstimplantaten, een vrouw, een bordeel, Ruud Gullit, een eiland, een dorp, een pausmobiel, uitgespuugd kauwgum, brokstukken van een gecrashde raket, de auto uit Knight Rider, liefdesbrieven van Avril Lavigne en prins Charles, een handtekening van Bill Gates, een halve banaan, slipjes van een ex-vrouw, een voetbalclub of ijshockeyteam, een lege X-Box doos, de Hollywood-letters, Vietnamese meisjes, een stem voor de Europese parlementsverkiezingen, reclame op een voorhoofd of decolleté, maagdelijkheid, een voorvleugel, een raketlanceervoertuig, een wc-rol, de boor van de Kanaaltunnel, de woning van Bill Clinton, schoenen van Thatcher, valse Rolex-horloges en iemand's laatste pakje sigaretten verkocht op eBay. Volgens eBay-woordvoerder Dean Jutilla is het nog nooit eerder voorgekomen dat een school te koop stond op de veilingsite.