Mark en Max naaien erop los

Driek (DriekOplopers)

Iedere zondag wisselen Driek Oplopers, TheGrandWazoo en Harry64 van gedachten in de rubriek Plat Haags. Driek vanuit het verdorven Amsterdam, TheGrandWazoo vanuit gemoedelijk Limburg, en Harry64 vanuit het midden des lands.

Hee Harry64! Mooi debuut vorige week. Je bent beslist een aanwinst voor onze prachtige rubriek. Trouwens, een goede kennis van me werkt bij StiVoRo. Ze kijkt de laatste tijd wat zurig om zich heen. StiVoRo vindt het intrekken van haar subsidie "onverstandig". Jij ooit gehoord van een club die het afpakken van zijn subsidie "verstandig" noemde?

We worden trouwens allemaal glashard in de maling genomen. En heus niet alleen door StiVoRo. Nee, Mark Rutte en Maxime Verhagen, dat zijn de grootste hufters sinds jaren. Natuurlijk, ik heb die belachelijke Jan Peter Balkenende tientallen malen beschimpt en geschoffeerd. En terecht. Want dat was ook een gewetenloze mafkees. Maar vergeleken bij Mark en Max was ‘ie maar een onbeduidende krabbelaar. Het volk wordt nu pas écht genaaid. Met dank aan Henk en Ingrid, de zwakbegaafde PVV-kiezers die onbedoeld uitgerekend het kabinet aan een meerderheid hielpen, dat juist de Henken en Ingrids van dit land met de zwaarste lasten opzadelt. Overigens nog wel even hartelijke felicitaties aan Henk en Ingrid met het feit dat hun -eveneens zwakbegaafde- dochter Melanie in een huis in de Noord-Oostpolder levend en wel is aangetroffen in de armen van een 32-jarige PVV-aanhanger.

Maar goed. Kijken we naar de verrichtingen van Mark en Max. Kaalslag in de kunstensector. 200 miljoen weg bij de publieke omroep. In plaats van het Persoons Gebonden Budget wat fraudebestendiger te maken, wordt het gewoon zo'n beetje opgedoekt. Alleen al in de grote steden dik 100 miljoen bezuinigd op het OV. En waarom? Omdat het begrotingstekort binnen de perken moet blijven. Dus er bezuinigd moet worden. Ja ja. Neem een ander in de maling. Want opeens komt uit de lucht vallen dat de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent gaat. Dat kost de staat dik een miljard aan inkomsten. En wat gaat het ons opleveren? Niets. Want aan het woningtekort of de te hoge huizenprijzen zal het niets veranderen. Dat kan namelijk maar op één manier: huizen bouwen. Maar dat gebeurt dus niet of nauwelijks. En ik geef je op een briefje: door die rare maatregel gaan de huizenprijzen echt niet omlaag. Nee. Omhoog. Want voor een huis geldt toch maar wat de gek ervoor geeft. Dus op grond van een rare flauwekulmaatregel, waar de rijksten in ons land weer het meeste aan hebben, gaan Mark en Max opeens voorbij aan de noodzaak van een verstandig begrotingsbeleid. Geef ons die op te heffen bussen en die op te doeken persoonlijke zorg voor hulpbehoevenden dan ook maar terug! We worden belazerd. Besodemieterd. Bedrogen. Mark en Max naaien erop los.

En ons kabinet lacht de oppositie natuurlijk in zijn gezicht uit. Waar eerder de oogkleppenbrigade van GroenLinks instemde met een flauwekulmissie in Afghanistan (waar we analfabeten gaan uitleggen hoe ze een bekeuring moeten uitschrijven, en we krijgsheren gaan proberen aan het verstand te brengen dat aanhouden wat anders is dan doodschieten), staat nu de SP totaal voor lul. Emile Roemer en zijn kameraden stemden mee met een voorstel van de VVD om op Radio 2 minimaal 35 procent Nederlandstalige liedjes verplicht te stellen. Een zogenaamd-liberale backbencher kwam met die motie op gezag van Mark Rutte Zelf. Want diens moeder houdt zo van Frans Bauer. Tsja, culturele achterlijkheid gaat nu eenmaal over van ouder op kind... Maar hoe je het ook bekijkt, schandelijke inmenging in de media is dus niet alleen een rechtse hobby, maar ook een socialistische. Valt de SP lelijk door de mand. Maar ze hebben het mooi voor mekaar, Mark en Max. De SP klaagde dat de linkse oppositie het kabinet in het zadel hield, waarna PvdA-Kamerlid Jacques Monasch droogjes aan de SP twitterde, dat van alle oppositiepartijen uitgerekend de SP het vaakst met de PVV had meegestemd. Kortom: dikke vette paniek in oppositiegelederen. Zo maak je natuurlijk nooit een vuist, tegen welk kabinet dan ook...

Ja, Harry64 en TheGrandWazoo, er valt qua politiek Den Haag de komende tijd nog heel wat af te lachen, reces of geen reces. Dus wij hebben zat te schrijven. TheGrandWazoo: begrijp ik dat wegens een gezond rondje cliëntisme de kunstensector in Limburg enigszins wordt ontzien? Vertel!