'Rust zacht Elizabeth'

Jippie

De Britse koningin Elizabeth ligt nu opgebaard in Westminster Hall, terwijl duizenden in de rij staan om hun respect te betuigen voorafgaand aan de begrafenis op maandag 19 september.

Ongeveer 2.000 gasten zullen naar verwachting de uitvaartdienst voor de overleden Britse koningin Elizabeth II in Westminster Abbey in Londen bijwonen.

Onder hen zijn ongeveer 500 staatsgasten, talrijke leden van de koninklijke familie en de zittende Britse premier Truss en een aantal van haar voorgangers, zo melden Britse media. De logistieke taak is vergelijkbaar met het organiseren van honderden staatsbezoeken binnen een paar dagen.

Het wordt als een grote eer beschouwd dat de Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw Masako ook willen afreizen naar de begrafenis. De vertegenwoordigers van de oudste erfelijke monarchie ter wereld wonen in de regel geen begrafenissen bij - noch in het buitenland, noch in Japan zelf. Ook de Amerikaanse president Biden, bondspresident Steinmeier en het Turkse staatshoofd Erdogan worden verwacht.