De muziekwereld van de Primeurman! (2)

Stephan (Stephan5)

Hallo allemaal!  

Daar zijn we dan weer met de tweede aflevering van 'De Muziekwereld Van De Primeurman!'.


Gisteren ging het over David Bowie uit 1977. Vandaag blijven we even in de jaren 70 en gaan terug naar 1974. Dat komt door een zeer actuele gebeurtenis gisteren.  

Uw Primeurman was gisteren namelijk in de uitzending op Omroep Brabant. Daar start vanaf komend weekend de Brabant Top 900. Ik had daar een lijstje voor ingestuurd, en warempel, daar kwam ik toch om 16.20 zomaar live in de uitzending zeg! Zij vonden dat ik een prachtig en zeer divers lijstje had ingestuurd. Daarna stroomde de App's binnen, vol complimenten.  

Enfin, het gaat deze keer om 10cc. Vier fantastische muzikanten. Zoals ik al vertelde, concentreer ik mij meer op persoonlijke herinneringen, dan op het album of de personen zelf. 

Omroep Brabant koos voor mijn nummer: 'The Wall Street Shuffle'. Dat zit zo. We schrijven het jaar 1995. Als gezin maakten wij toen een rondreis door Amerika, en we begonnen in New York, dan raad u het natuurlijk al. Ik was toen ongeveer 15 jaar oud, en volgde de beursberichten al een aantal jaar vanuit de krant en op teletekst, mede dankzij mijn vader. Dus het moment dat je werkelijk voor één van de grootste effectenbeurzen ter wereld staat was/is wel heel erg bijzonder en zal mij altijd bij blijven. 

De rondreis voerde ons verder naar de Niagara Watervallen. Ook dat was een zeer bijzondere ervaring.  

Goed, het tweede nummer dat ik van het album 'Sheet Music' haal dat is het eveneens zeer fraaie en door Kevin Godley gezongen: 'Hotel'. 


Tot morgen beste luitjes!