Blacky the Wheelchair Cat heeft je hulp nodig

dekatophetspek

In een tijd dat het nieuws wordt gedomineerd door negatieve berichten is het een verademing om eens een stukje positief nieuws te lezen. Neem nou het verhaal van Blacky the Wheelchair Cat. Blacky is een zogenaamde tuxedo cat, een prachtig zwart-wit katje dat in zijn leven al een behoorlijk stuk ellende heeft meegemaakt.

Blacky the Wheelchair Cat
Blacky the Wheelchair Cat

Op 2-jarige leeftijd verloor de nu 11-jarige Blacky een oog door een infectie die was veroorzaakt door een kattennagel. Twee jaar daarna sloeg het noodlot wederom toe. De eenogige Blacky werd aangereden door een auto en wist zich met behulp van alleen zijn voorpoten naar huis te slepen. Nu zouden veel mensen hun dier dan in laten slapen maar Blacky's bazinnetje bediende Louise Hopkins wou daar niets van weten. Het internet liet zich op dat moment van zijn beste kant zien en zorgde ervoor dat Blacky de allereerste kat in Nieuw-Zeeland werd met een rolstoel.

In de afgelopen vijf jaren is de Nieuw-Zeelandse kat uitgegroeid tot een internationaal bekende viervoeter. Zo heeft Blacky the Wheelchair Cat een eigen Facebook-pagina met meer dan 76.000 fans. Blacky maakt ook goed gebruik van zijn populariteit. Zo heeft de kleine kat al een aantal zeer geslaagde inzamelacties gehouden voor kerstcadeau's voor arme kinderen en is er Blacky-merchandise waarvan de opbrengst volledig naar allerlei goede doelen gaat zoals lokale dierenasiels. Ook ziet Blacky het als een missie om mensen een glimlach op het gezicht te brengen.

De weeskinderen in Kenia
De weeskinderen in Kenia

Momenteel doet Blacky mee aan een competitie om een groep weeskinderen in Kenia te helpen, wiens enige speelmogelijkheden het trappen tegen een afgeragde voetbal en verstoppertje spelen zijn. Wil je ook meehelpen om Blacky The Wheelchair Cat te laten winnen dan kan dat door HIER te klikken. De wedstrijd duurt nog twee dagen en het zou heel erg mooi zijn als Blacky deze missie succesvol kan voltooien. Je kan maximaal tienmaal per dag op Blacky stemmen.