De top 40 van 9 september 1989

qltel

Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien. Dit jaar gaan we terug naar het jaar dat het Oostblok uit elkaar begint te vallen en de Berlijnse muur geslecht wordt, de PTT geprivatiseerd wordt, het jaar dat Keizer Hirohito van Japan overlijdt, dat in België oud-premier Paul VandenBoeynants ontvoerd wordt, dat George Bush Sr. de 41e president van de VS wordt, dat in België de VTM begint, dat Rusland zich terugtrekt uit Afghanistan, dat Groen Links wordt opgericht, dat de Fabeltjeskrant stopt, dat een protest op het Tiananmenplein in Peking op bloedige wijze wordt onderdrukt en een eenzame demonstrant een colonne tanks tegenhoudt, dat Samson en Gert voor de eerste keer op TV zijn, dat de Voyager 2 Neptunus bereikt en het jaar dat RTL Véronique (later RTL4) begint met uitzenden. Het is 1989.

Welkom bij de top 40 bij Veronica op radio 3. 25e jaargang nummer 36.

Op nummer 37 vinden we DeLa Soul met Say no go.

Op nummer 33 een '89 remix van een Nederlandstalig nummer, Hepie en Hepie met Ik lig op m'n kussen stil te dromen. Check this (niet) out...

Een "nieuwe" binnenkomer op nummer 33, een remix van een nummer uit 1979. Mastermixer Ben Liebrand maakte er een moderne versie van. Sugerhill gang met Rapper's delight '89!

Op nummer 26 komt Rod Stewart nieuw binnen met Crazy about her!

Op 22 een single met een dubbele A-kant. De ene kant zijn de Beatmasters & Betty Boo en Hey DJ, I can't dance to the music you're playing en op de andere kant the Beatmasters met The Ska Train.

Op 20 staat Queen, in de 9e week gezakt van 11. Breakthru.

Vorige week kwamen ze binnen op 26, deze week stijgen ze 13 plaatsen. Het zou me niet verbazen als Tears for Fears hiermee een nummer 1 gaat scoren. Sowing the seeds of love.

Op nummer 4 staat een andere Ben Liebrandproductie. Op 33 had hij een hit met Rappers delight en nu met Dance Classics - The Mix. 

Op nummer 2 een nogal raar plaatje. De Amerikaan Lil Louis maakte deze house-hit: French Kiss.

En op nummer 1 een nog raarder plaatje. Een konijn dat met Glenn Miller en andere erg oude nummers een mega-hit scoort. Jive Bunny and the Mastermixers en Swing the Mood.

En dit was 'm dan weer, de top 40 van deze week (in 1989). Mocht je alles nog eens rustig na willen lezen, haal dan het gedrukt exemplaar, het ligt op je te wachten bij je platenhandelaar. Tot volgende week!