WoensdagCulinair #21 Hapjes en lekkernijen voor de feestdagen

GekkePoes

WoensdagCulinair banner

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.

   

Kerstdonuts

Amuses. 

   

Zalm 'bonbon'.

   

Garnalencocktail
Eenvoudig maar toch lekker. Je hoeft er helemaal geen ingewikkeld sausje bij te maken. 3 eetlepels mayo, 3 eetlepels ketchup en een paar druppels citroensap, of een 'dopje' whiskey. Een beetje extra mayo toevoegen kan altijd, als je een lichtere cocktailsaus wilt. Dan doe je wat gesneden ijsbergsla in een cocktailglas of gewoon op een bordje, daar de garnalen op verdelen, en niet te zuinig met de saus.

   

Kalkoen 
Die kan je zo ingewikkel of eenvoudig maken zoals je zelf wilt. Een hele gemakkelijke vulling word gemaakt van verse worst van de slager en een hand vol gesneden gedroogde pruimen, dan plakken spek op de kalkoen en braden zoals in onderstaande filmpjes.

   

Biefstuk 
Een biefstukje met een lekkere jus.

   

Lekkere rollade.

Kitkat kerstkoekjes. 

   

Kerstboom cupcakes.