Alternative Electro Night - Richie Hawtin

Mirel

Geïnspireerd door Paul's Happy Hardcore Night wil ik de avonduurtjes ook eens vullen met electronische muziek. Voor als je momenteel niet ergens in de stad of een of ander kraakpand staat, maar lekker warm thuis. We doen 2 liedjes per uur, anders moet je te lang wachten tussen de nummers door.

Laat ik eens met techno en minimal beginnen. Twee muziekgenres die dicht op elkaar zitten. Twee jaar geleden begon ik voor het eerst echt alternatieve electronische muziek te luisteren. Het begon met techno, nadat het m'n interesse wekte na gesprekken met nieuwe klasgenoten op een nieuwe opleiding. Voorheen moest ik niks van electronische dansmuziek hebben omdat ik enkel wist van house en dingen zoals reggaeton en whatever. De bijbehorende feesten vond ik ook niet leuk. Al vind ik de oude rauwe house uit Detroit heel tof, tegenwoordig lijkt de naam 'house' voor totaal andere muziek te staan.

Totdat ik Richie Hawtin's The Tunnel hoorde. Erg hypnotiserend en spacey, mooi gelaagd en op momenten een beetje hard. Toen het afgelopen was zette ik het gelijk weer op; het gevoel van eindeloosheid sprak me wel aan.