Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over verdachte timing.

Minister van Economische Verhagen heeft een pakket maatregelen aangekondigd om gratis lijkende sms-diensten aan banden te leggen. De OPTA moet daar toezicht op gaan houden.

Vanaf 1 april zullen de eisen voor telecom-providers strenger worden, waarmee Verhagen hen ertoe wil bewegen om malafide sms-bedrijven links te laten liggen en alleen zaken te doen met ‘eerlijke’ bedrijven. Zo moet er bij een sms-dienst die meer dan 1,50 euro kost duidelijk kunnen worden aangetoond dat de gebruiker akkoord is gegaan met de voorwaarden.

Goede zaak, dat eindelijk die flessentrekkers eens worden aangepakt, en ook de telecommaatschappijen niet langer hun zakken kunnen vullen. Maar kan Maxime Verhagen mij even laten weten, waarom diverse CDA-ministers jarenlang hebben getalmd, en uitgerekend voor de statenverkiezingen een CDA-minister met deze publieksvriendelijke aankondiging komt.