Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de wartaal van onze ex-premier.

Jan Peter Balkenende had gedurende zijn premierschap moeite met de ‘hyperigheid van de media’. Ook had hij bezwaar tegen de grote hoeveelheden opiniepeilingen. En tot slot waren organisaties die -volgens hem- hun eigenbelang vooropstelden de CDA-premier een doorn in het oog. Rare man, die Balkenende.
Dat hij de C van het CDA verkwanselde door regelmatig leugens en halve waarheden te spreken, is genoegzaam bekend. Dat de D er voor Jan Peter feitelijk ook niet toe doet, is ook duidelijk: er is immers niets mis met opiniepeilingen. De mening an het volk moet er in een democratie juist toe doen. Maar de grootste gotspe is de opmerking over organisaties die handelen uit eigenbelang. Kan de heer Balkenende mij even laten weten, wat hij ervan vindt dat ene partij die bij de Kamerverkiezingen is gehalveerd, deel uitmaakt van een minderheidskabinet dat rust op de gedoogsteun van een partij, waarvan het CDA steeds heeft gezegd, te gruwen?