Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de Kinderkerk van Rome.

Kardinaal Simonis gaat over 10 dagen naar Vaticaanstad. De Paus heeft alle kardinalen uitgenodigd om te komen praten over het kindermisbruik in de kerk. De dag zal in het teken staan van reflectie en gebed. Van mij mogen ze, maar mij is onduidelijk waarom men helemaal naar Vaticaanstad moet afreizen. De kindermisbruikers gewoon aangeven bij de plaatselijke politie en uit al hun ambten ontzetten, dat lijkt me een beter idee.
 
Volkomen wereldvreemd, heeft de Paus besloten, dat er in Vaticaanstad niet alleen wordt gesproken over kindermisbruik, maar ook over onderdrukking van de kerk. Dat getuigt van weinig realiteitszin.
Kan kardinaal Simonis mij even laten weten, wat de gedachte er precies achter is? Qua seksueel misbruik nog lang geen schoon schip, en dan wel alsof er niets aan de hand is discussiëren over hoe gemeen het is dat de kerk wordt onderdrukt? We hebben een grote mond over imams die zouden oproepen tot geweld tegen homo’s, maar binnen de moskee is het kind vele malen veiliger dan in een kathedraal.