Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over boetes versus een gebrek aan belangstelling.

Mooi zo. Niet alleen de boetes voor verkeersovertredingen gaan omhoog, maar ook bekeuringen voor vandalisme, wildplassen en het op straat neergooien van je troep worden volgend jaar fors duurder. Dat is nog altijd een betere manier om de staatskas te vullen dan een armoedzaaier nóg armer te maken door zijn zorgtoeslag af te pakken of zijn schamele uitkerinkje nog verder te verlagen. En wil je die boetes niet betalen? Dan pis je maar niet tegen een muur en gooi je je lege colaflesje maar in een prullenbak. Een vraagje:

Op welke manier denkt de politie die bekeuringen te gaan uitdelen? Dat heeft nu geen enkele prioriteit. Toen vorig najaar een vieze junk een tramhokje stond onder te pissen, zodat wachtende passagiers genoegen moesten nemen met een stinkende abri en een ondergepist bankje, en ik de politie belde met het aanbod om die vuilak even vast te houden tot er een paar agenten waren gearriveerd, luidde het antwoord: “Meneer, daar komen we niet voor.”