Even een update

Klonk

Nou, dat is me wat al twee dagen ligt het FOK!weblog plat doordat we geen blogjes konden plaatsen door de irritante melding dat we gevaarlijk zijn. Nu zijn wij natuurlijk niet gevaarlijk (behalve voor je vrije tijd mischien).

Maar wat is/was er nu precies aan de hand:

 Bij het bezoeken van de weblog en de pm-inbox verschijnt sinds gistermorgen in sommige browsers de melding dat de pagina schade aan je computer toe kan brengen. Deze melding is onjuist, maar is niet snel te verwijderen. Kortgezegd komt de oorzaak hierop neer dat op FOK! een advertentie getoond werd, die geladen werd van een externe site. Vanaf die externe site is ook een enkele pc besmet, maar die besmetting lijkt totaal los te staan van onze advertentie.

Toch heeft Google de gehele externe site als potentieel gevaarlijk aangemerkt. Omdat ons advertentiesysteem de advertentie toonde, werd ook ons advertentiesysteem als verdacht aangemerkt. En omdat onze weblog en pm-systeem van dat advertentiesysteem gebruikmaken, werden ook onze weblog en pm-systeem als verdacht aangemerkt. Gistermorgen is de betreffende advertentie uit het systeem verwijderd, en is een verzoek ingediend om de weblog weer als veilig aan te merken.

Pas na enige tijd werd er wat met het verzoek gedaan, met negatief resultaat. Vermoedelijk is bij de controle niet naar het advertentiesysteem gekeken, want dat werd nog steeds als onveilig aangemerkt. Ook bij verdere pogingen is het niet gelukt om het advertentiesysteem als veilig te laten aanmerken. We hebben daarom vanmiddag het advertentiesysteem verhuisd en opnieuw een verzoek ingediend.

Wanneer de weblog nu wel als veilig wordt aangemerkt, moeten jullie browsers dat nog oppikken. Het zal daarom vermoedelijk tot vanavond of morgenochtend duren voordat de melding is verdwenen.  

bron

Samengevat:

Het ligt nu even buiten onze controle, ik persoonlijk gebruik op dit moment Opera en als ik het FOK!weblog rechtstreeks bezoek krijg ik geen foutmeldingen meer. Als ik via Google zoek nog wel. Maar dat is dus echt puur persoonlijk, op een andere pc zou het resultaat anders kunnen zijn.

Kortom, geduld is een schone zaak, meer dan wachten kunnen wij op dit moment niet doen (hoe graag we dat ook zouden willen).