Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over blunders bij Defensie.

Er is een groot tekort aan militairen in ons land. Defensie leidt extra mensen op. Dat is mooi. Maar opeens blijkt Defensie ruim 400 schoolverlaters, met wie al was afgesproken dat ze zeer binnenkort aan hun betaalde opleiding konden beginnen, in een zeer laat stadium heeft bericht, dat ze pas over een jaar aan de slag kunnen. Een schande. Deze schoolverlaters hebben niet naar een andere baan gesolliciteerd, want ze hadden immers al een baan. Dachten ze. Nu zijn ze opeens werkloos.

Juist met mensen die bereid zijn, straks ons land te verdedigen en namens ons land heel gevaarlijke operaties uit te voeren, moet je goed omgaan. Dat gebeurt dus blijkbaar niet:

Kan onze defensieminister annex dienstweigeraar Eimert van Middelkoop mij even laten weten wat hij gaat doen om te zorgen dat deze 400 schoolverlaters alsnog op zeer korte termijn bij Defensie aan de slag kunnen?